hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
29 NİSAN Pazartesi 02:01

Zorlu seçim

Ergün Özkan
Ergün Özkan
Giriş Tarihi : 25-11-2023 21:16

Seçimlerin belirleyeni seçmenin tercihi olacaktır hiç kuşkusuz.

Özellikle Büyükşehir Belediye üzerinden bir kampanya yürütülmekte, AKP adayının seçimi kazanacağı ve yarışın kendi içerlerinde olacağı yönünde.

Geçmiş dönem seçimler üzerinden böylesi bir değerlendirme yapılmakta sanırım. Şehrin genel yapısına bakıldığında önümüze çıkan tablo maalesef böylesi bir durum.

AKP İl Başkanı Yunus Tever, Cumhur İttifakı olarak hedeflerinin tüm belediyeleri kazanmak yönünde olduğuna dair bir açıklama yaptı.

17-0 iddiası ile ortaya bir hedef koydu.

Dediğim gibi geçtiğimiz dönem seçim sonuçları böylesi bir iddialı çıkışı haklı kılıyor olabilir, en azından kendi cephelerinden haklı olabilirler.

Göz ardı edilmemesi gereken ise “köprünün altından çok sular aktı” her geçen gün çok daha ağırlaşan ekonomik kriz etkisi ve şiddetini de artırmakta.

Seçim üzerinde etkili olacağı kuşkusuz.

Hele ki emekliye verilen beş bin lira destek adı altında ki ödeme hayal kırıklığı yarattı, kırsal nüfusta destekten faydalanan sanırım yok denecek kadar.

Birçok olumsuz gelişmeden söz etmek mümkün. Emeklinin aldığı maaş ve asgari ücretle geçinme durumunda bırakılan yurttaşın durumu düşünülürse.

Ve tüm bunlara ilave olarak geçtiğimiz dönemden bugüne şehrin genel yapısında yaşanılan olumsuzluklar eklenince, seçim sonuçlarını önceden kestirebilmek pekte mümkün olmayacaktır sanırım.  

31 Mart 2019 seçimleri öncesinde verilen hangi taahhüt yerine getirildi, en başta hafif raylı sistem olmak üzere.

Son günlerde bu hususta gürültü koparılmakta, şehrin dört bir tarafı reklam panoları ile döşenmiş sanırsın ki yarın sabah ilk kazma vurulacak ve çalışmalara başlanacak.

Oysaki bu durumu çokta alışığız, her seçim döneminde benzeri manzaralarla karşı karşıyayız.

Kabul etmek gerek ki bugüne kadar karşılık buldu, inandırıcılık sağladı ve seçmeni etkilide. Ancak kullanma süresi sonuna gelindi, dün yarattığı pozitif etkiyi yaratmak bir yana oluşturulmaya çalışılan algı ters tepmekte, olumsuzluk ve tepki oluşturmakta.

Her geçen gün şehir içi trafiğin yaşadığı yoğunluk ve özellikle günün belli saatlerinde durma noktasına gelen trafik, tepkinin merkezi haline dönüşmüş.

Buna dair örnekleri arttırmak mümkün, Yenikent bölgesi ve tek bağlantı yolu düşünülürse, nerede ise günün her saati yaşanan trafik çilesi.

Yapımı devam bin yataklı devlet hastanesi, 2023 yılında bitirileceği ilan edilmiş olsa da henüz kaba inşaat tabir edilen çalışmalar yürütülmekte ki başlanmış iş bitirilecektir ezberinden hareketle mutlaka sonlandırılacaktır.

Bugün trafiğe cevap veremez durumda iseniz ve buna ilişkin çözüm iradeniz de ortada yok ise seçimde kağıt üzerinde planladığınız kadar kolay olmayacaktır.

Alışılagelmiş seçmen tavrı ile karşılaşılmayacağını bekliyorum, bu kez seçmen dur diyecektir.

“Çantada keklik” seçmen tavrı olmayacaktır, en azından.

Daha sorgulayan, erken teslimiyet sergilemeyen belki de ders verir nitelikte bir tavır ortaya konulacaktır.

Sözün özü AKP adayları bu kez zorlanacaklar, kolay olmayacak seçmeni dönüştürmek. Seçim kolay olmayacak, sonuçları önceden ilan edilemeyecek.

Sakarya Büyükşehir başta olmak üzere tüm kademe seçimleri zorlu geçecektir.

Umarım rekabet sağlanır, projelerin yarışacağı bir seçim olur ve kazananı şehir olur.