hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 15:25

SGM öğrenim gören engelli öğrenciler karnelerini aldı

SAKARYA- 16.06.2023 - HİBYA - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) öğrenim gören 87 engelli öğrenci, engelleri aşıp başarılarla dolu geçirdikleri bahar döneminin sonunda karnelerini aldı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-06-2023 18:34
SGM öğrenim gören engelli öğrenciler karnelerini aldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, engellilerle birlikte engelleri aşmanın adımlarını bir bir atıyor. Şehir genelinden Sosyal Gelişim Merkezi’ne gelen engelli bireyler, harika bir bahar dönemini geride bıraktı.

Hobi kursları, resim, müzik, sanat, çizim, yemek ve hayatın her alanında eğitimlerin yer aldığı programa katılan engelliler, bahar döneminde hem öğrendiler hem sevgiyle bütünleştiler.

Her bir branşta farklı başarılara imza atan öğrenciler, kendilerini geliştirirken diğer bir taraftan da sosyal hayatın merkezinden hiç ayrılmadı. Birlik, beraberlik ve toplumla bütünleşme süreçlerini de başarıyla gerçekleştiren öğrenciler bahar dönemi karnelerini çok sevdikleri uzman eğitmenlerinden aldı.

Engelliler, ailelerinin ve arkadaşlarının katıldığı karne töreninde eğlenceli anlar yaşadı. Büyükşehir yetkilileri, şehir genelinde engelleri aşmak için yola çıkan her bir vatandaşı 3 Temmuz’da kayıtları, 10 Temmuz’da ise programı başlayacak olan Yaz Dönemi SGM Kursları’na davet etti.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, “Bahar dönemi Engelsiz hobi kurslarımızı büyük bir coşku, mutluluk ve heyecanla geride bıraktık. Yaz dönemi kurslarımızın başvuruları 3 Temmuz’ da başlıyor ve 10 Temmuz’ da kurslarımıza başlıyoruz. Birbirinden güzel, renkli, öğrenirken eğlendiren kurslarımıza tüm engelli bireyleri bekliyoruz” denildi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin