hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:55

Ömer Abdullah Ayhan, “Vatandaşlarımızda büyük tepki var”

Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Sakarya’yı adımlıyor, vatandaşları dinlemeye devam ediyor.

SİYASET
Giriş Tarihi : 28-03-2024 18:02
Ömer Abdullah Ayhan, “Vatandaşlarımızda büyük tepki var”

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, seçim çalışmalarını ilçe ilçe , mahalle mahalle, sokak sokak sürdürürken vatandaşlardan çok ciddi şikayetler aldığını belirtti. 

HEM SAKARYA HEM DE GEÇİM ŞARTLARI VATANDAŞIN KANAYAN YARASI

Seçim çalışmalarını sürdürdüğü her yerden farklı konulardan şikayetler duyduğunu dile getiren Ayhan, “Vatandaşlarımızda çok ciddi bir tepki olduğunu görüyoruz. Dokunduğumuz her vatandaştan hem şehrimiz ile ilgili hem de geçim şartları ile ilgili şikayetler alıyoruz, vatandaşın kanayan yarası haline gelmiş.” dedi. 

HER İLÇENİN BÜYÜK SORUNU VAR

Her sorunun kökünde rant aktarımı olduğunu vurgulayan Ayhan, “Özellikle vatandaşların israftan, plansız yapılan işlerden ve gösterişten çok rahatsız olduğunu görmemek, işitmemek için kör ve sağır olmak gerekiyor. Her gittiğimiz ilçede yeni bir adaletsiz ve plansız uygulamanın şikayetini alıyoruz. Serdivan’da imar kanunu 18. Maddesinin adil olmayacak şekilde uygulanarak vatandaşın arsalarının tabiri caiz ise gasp edilmesini, Akyazı’da kırsal mahalle taleplerinin dikkate alınmamasını, Hendek’te kanalizasyon şikayetleri gibi onlarca şikayet alıyoruz ve üzülerek söylemek isterim ki her sorunun kökeninde insan değil parayı önceliğe alan bir bakış açısı olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

DENETİME AÇIK BELEDİYE ANLAYIŞINI HAKİM KILACAĞIZ

Tüm bu sorunların çözümü pansuman tedbirler veya büyük büyük proje vaatleri ile sağlanamayacağını belirten Ömer Abdullah Ayhan, “Bunların çözümü hep söylediğimiz temel ilkeleri yönetim modelinizin merkezine almakla olur. Adil yönetici, liyakatli çalışan, uzun vadeli ve gerçek planlama yapan, israf etmeyen ve en önemlisi denetime açık bir belediye yönetimiyle mümkündür.” ifadelerini kullandı. 

SAKARYA KARARINI VERDİ

Sakarya’nın kararını verdiğini görüyoruz diyen Ayhan, “Sandığa 72 saatten az sürenin kaldığı bugünlerde adil yönetime ve liyakate susamış, israfa, plansızlığa ve gösterişe karşı olan büyük bir çoğunluğun olduğunu görüyoruz. Saha ve sosyal medyadan aldığımız, toplumun her siyasi görüşünden ve her yaş grubundan gelen  binlerce özel mesajdan da bunu teyit ediyoruz.  Mevcut yönetimin değişimi konusunda kararlılar ve bu değişimi nasıl yapacakları konusunda da kararlarını vermişler.” sözlerine yer verdi.

AdminAdmin