hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:29

Ömer Abdullah Ayhan, “Sakaryalılık üst kimliği inşâ edeceğiz”

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, Akyazı İlçe Teşkilatı tarafından Sosyal Gelişim Merkezi bahçesi’nde düzenlenen iftar programına katılım sağladı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 25-03-2024 22:51
Ömer Abdullah Ayhan, “Sakaryalılık üst kimliği inşâ edeceğiz”

Programa Ayhan’ın yanı sıra, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım, İl Başkanı Hasan Zengin, Akyazı Belediye Başkan adayı Şeref Tan, İlçe Başkanı Bayram Balık, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İftar programında katılımcılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, Ramazan ayının, Filistin halkının kurtuluşuna vesile olması dileğinde bulundu. 

ETNİK KÖKEN AYRIMCILIĞI YAPMAYACAĞIZ

Seçilmesi durumunda bilirkişilerle üzerinde çalıştığı bir çok projeyi hayata geçireceğini belirten Ayhan, “Projelerimiz dışında Sakaryalılık üst kimliği inşâ edeceğiz. ‘Ne milletsin’, ‘hangi millettensin’, ‘köken neresi’, ‘nereden göç etmişsiniz’ sorularından birinin yeni tanışmaların ilk cümlesi olduğu şehirdir Sakarya. Etnik kökenleri sınıflandırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden birlik , beraberliğin hakim olduğunu Sakarya inşâ edeceğiz.” dedi. 

ŞİMDİYE KADAR SAKARYA HEP ETKİN KİMLİKLERE BÖLÜNMÜŞ

Mevcut yerel yöneticiler bu yönde bir çalışma yapmamayı tercih etmişler diyen Ayhan, “Önemini kavramadıkları için mi yoksa gereğini icra edecek birikimleri olmadıkları için mi bilemiyorum. Türkiye’nin bütün illerinden, kültürel formlarından, etnik kimliklerinden insanların yaşadığı ‘gurbeti memlekete çevirdiği şehir Sakarya’. Buna rağmen ‘Sakarya’ temelinde ve ‘Sakaryalılık’ perspektifinden bir ‘üst hemşeri kimliği’ üretmek adına ne çaba, ne çalışma, ne hedef ne de bir proje var.” diye konuştu. 

SAKARYALIYIM DEME HAKKI KAZANDIRMALIYIZ

Başkan adayı Ayhan, “Rizeliyim, Vanlıyım, Trabzonluyum, Manastırlıyım, Erzurumluyum, Orduluyum demekten vazgeçme şartı koşmadan ‘Sakaryalıyım’ deme hakkı kazandırmalıyız hemşerilerimize. Folkloründen mutfağına, müziğinden mimarisine, giyiminden düğününe, tarımından hayvancılığına müthiş zenginliklerin kaynağı olan kültürel çeşitliliği Sakarya’nın yaşam ortaklığı, Sakaryalılık üzerinden bilinç ortaklığına dönüştürmeliyiz.” ifadelerini kullandı. 

Ayhan’ın konuşmasının ardından program dualarla sona erdi. Daha sonra Yerel Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin ve Hendek Belediye Başkan adayı Serdar Büyüker ile birlikte Hendek Puna Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Ayhan, ardından Akyazı’da faaliyet gösteren kafeleri ziyaret etti.

AdminAdmin