hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 20:25

Ömer Abdullah Ayhan, “Hizmette partizanlık olmaz”

Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, “22 yıldır bu şehirde hem iktidar hem belediye aynı siyasi partide. Sakarya’mızın ne kadar hizmet aldığı ortada” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 29-03-2024 17:47
Ömer Abdullah Ayhan, “Hizmette partizanlık olmaz”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, Saadet Partisi ve İYİ Parti ittifakı Kocaali Belediye Başkan adayı Yavuz Selim Din ile birlikte “Yeni Mahalle Mitingi”nde vatandaşlara seslendi. 

VATANDAŞI TEHDİT EDİYORLAR

Ayhan, burada yaptığı konuşmada, mevcut iktidar belediye başkan adaylarının seçimden sonra kendi partileleri dışından muhalif adayın başkan olması durumunda o bölgeye Büyükşehir Belediyesinden ve merkez hükümetten destek alamayacaklarını söyleyerek vatandaşı tehdit ettiklerini belirtti. 

BELEDİYELERİN HİZMETLERİ HÜKÜMET TARAFINDAN KISITLANAMAZ

Belediyelerinin gelirleri kanun ile güvence altına alındığını ve iller bankasından ödendiğini belirten Ayhan, “Büyükşehirlerin, illerin, ilçelerin merkezi bütçeden alacakları pay nüfuslarına göre, o ilin katkı sağladığı vergi oranlarına kadar belirlidir, kısıtlanamaz. Belediyecilik hizmetlerini yürütmek için gerekli olan kaynağın merkez hükümetten uzaktan yakından alakası yoktur doğrudan, büyükşehir belediyesinin kasasına gelir ve o bütçeye sarf edilir.” diye konuştu. 

Ömer Abdullah Ayhan, israftan uzak ve planlı yatırım yapan belediyelerin mevcut kaynakları ile Sakarya’ya destansı hizmetler yapacağını ve bunun geçmiş yıllarda örnekleri olduğunu vurguladı. 

ŞİMDİ SAKARYA’YA KAZANDIRACAĞIZ

Geçmiş yıllardaki iki Büyükşehir Belediyesi’nden örnek veren Ayhan, “1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Recep Tayyip Erdoğan ile kazanmış iktidar başka partide olmasına rağmen senelerce çok güzel hizmetleri İstanbul’a kazandırmıştık. Hemen yanımızda Eskişehir’de de belediye ve iktidar farklı partilerde olmasına rağmen yıllarca çok güzel hizmetler kazandı.” ifadelerini kullandı. 

MAZERET ÜRETMEYECEĞİZ

Tüm kaynaklarımızı Sakarya için seferber edeceğiz diyen Ayhan, “Sakarya Büyükşehir Belediyesini 1 Nisan’da devraldığımız zaman getireceğimiz hizmetlerin merkezi hükümetle uzaktan yakından alakası yok, mazeret üretecek değiliz, kaynağımız bütçemiz çok, bunu milletimiz için Sakarya için seferber edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

Miting sonrası Ayhan, Karasu Belediye Başkan adayı Oğuzhan Coşkun ile birlikte “Kuzeyin Çocukları”yla bir araya geldi.

AdminAdmin