hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:27

Ömer Abdullah Ayhan, “Belediye Başkanları vatandaşı kandıramaz”

Ayhan, Serdivan Belediye Başkan adayı Mecit Para, İl Başkanı Hasan Zengin ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Serdivan ilçesinin Behçelievler, Selahiye ve Kazımpaşa Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 26-03-2024 23:33
Ömer Abdullah Ayhan, “Belediye Başkanları vatandaşı kandıramaz”

Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ayhan, burada yaptığı konuşmada, adil idarecenin belediyenin bir hizmet ve mal alımında kıran kırana rekabet ortamını tesis edip herhangi bir şekilde yandaşa, tanıdığa, akrabaya, rant aktarmaması gerektiğini belirtti. 

VATANDAŞI KANDIRAN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA SON VERECEĞİZ

Vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine Başkan adayı Ayhan, “İmar kanunun 18. Maddesine göre vatandaşların arsalarını yüzde 40-45 oranında alıp, belirli bir zaman geçtikten sonra aslında yol, yeşil alan, okul, hastane olacak arazileri tür değişikliği yaparak tekrardan vatandaşın kendisine satamaz, bu adalete ayrıkı bir davranıştır.” açıklamasında bulundu.

BELEDİYELER RANT AKTARMA YERİ DEĞİLDİR

Tüm vatandaşlara eşit şekilde davranılması gerektiğini vurgulayan Ayhan, “Adil bir idareci dediğin eğer satacaksa belediyeye ait bir arsayı sadece imtiyazlı bir gruba değil, nasıl bugün reklamlarını çarşaf çarşaf bilboardlarda veriyorlarsa, satışlarıda bilboardlardan ilan edip herkesin eşit bir şekilde alma fırsatını sunmaları gerekir.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin