hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 15:44

“Minyatürlerle Bursa” sergisi, ziyarete açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 14 minyatür sanatçısının eserlerinden oluşan ‘Minyatürlerle Bursa’ sergisi, Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde ziyarete açıldı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-01-2024 17:24   Güncelleme : 20-01-2024 17:24
“Minyatürlerle Bursa” sergisi, ziyarete açıldı

Serginin açılışına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Ataş, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, akademisyenler, sanatçılar ve minyatür sanatına ilgi duyan sanatseverler katıldı.

Serginin açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, minyatür sanatının geleneksel sanatlar içinde kültür taşıyıcılığı ve koruyuculuğu görevi yaptığını söyledi.

Başkan Aktaş, “Bir milletin geçmişten günümüze kadar geçen süreç içinde edindiği tecrübeye ve milli-manevi değerlerin toplamına kültür diyoruz. Minyatür, tarih boyunca insanın her haline tercüman olmuştur. Bu serginin temel gayesi ise kadim geleneğimizin kıymetli sanatı olan minyatürün gözüyle yaşadığımız şehir Bursa’yı, şehrimizin içinde bir mücevher gibi parlayan tarihi eserlerimizi, köklü değerlerimizi anlatmak ve tanıtmaktır.” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise gerek büyükşehir, gerekse ilçe belediyeleri tarafından tarihin gün yüzüne çıkarılmasına adına yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, sergiyi gezdi.

Hibya Haber Ajansı
AdminAdmin