hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 08:27

Aile Bakanı ‘Çocuk istismarı siyasetin konusu değildir’ diyor.

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın istismara ilişkin olarak, “Çocuk istismarı, çocuğa yönelik istismar vakaları siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meseleler.” diye açıklama yapıyor.

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-12-2022 18:28
Aile Bakanı ‘Çocuk istismarı siyasetin konusu değildir’ diyor.

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin açıklamasında şu sözlere yer verdi. 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın istismara ilişkin olarak, “Çocuk istismarı, çocuğa yönelik istismar vakaları siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meseleler.”  İfadelerinden anlaşılan şu ki yaşadıklarımız sistematik bir düzenin pratiğidir ve Derya Yanık bu sistematik düzenin temsilcisidir. Bu iktidarla yan yana duran herkes bu istismarın bu sistematik istismarcıların işbirlikçisidir, ortağıdır
"'Bunlar siyaset üstü meseledir’ diyorlar. Tarikat eliyle sistematik olarak babası tarafından verildiği bir yerde 20 yıl tecavüze uğrayan bir kız çocuğu var ve aile bakanı çıkıp ‘Münferit bir olay’ diyor. Utanmasa halefi gibi bir kereden bir şey olmaz diyecek neredeyse. Bunlar tam da siyasetin konusudur. Sizin siyasetinizin konusudur! Sizin yüzünüzden olan şeylerdir!
Aile Bakanı ne iş yapıyor? İstismarı koruyor. Saklıyor. Bu Aile Bakanı pandemi döneminde, ‘Kadına yönelik şiddet tolere edilebilir boyutlarda’ demişti. Aynı Aile Bakanı ‘Çocuk istismarı siyasetin konusu değildir’ diyor. Sen niye orada oturuyorsun? Dün Ensar Vakfı’nı televizyon gezip savunuyordun. Bütün Türkiye duysun. Aile Bakanı kadınları çocukları korumuyor. Onun dışında her türlü işi yapıyor. İnsanla ilgili her şey iktidarın görev alanındadır. Derhal istifa etsin. Derhal istifa etsin...!
Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Bu ülkenin bir Medeni Kanun’u var, bu ülkede 18 yaşından küçük herkes çocuktur. 18 yaşından küçük hiç kimse evlendirilemez, bu bir suçtur’
Bu ülkenin yasalarına kendini bağlı hissetmeyen bir güruhla karşı karşıyayız, ancak laik bir ülkede yasalardan konuşabiliriz, laiklik varsa yasaların geçerliliğinden bahsedebiliriz ve ancak laiklik varsa tüm kurumlar kendini bu yasalarla bağlı hisseder. Oysa Saray Rejimi tüm cumhuriyetçi aydınlık adımlara savaş açtığı gibi en büyük savaşını laikliğe karşı açtığı için bunlar bu cesareti bulabiliyorlar! 20 yıldır tek başına ‘hem laik hem Müslüman olunmaz’ diyen bir zihniyet tarafından yönetildiğimiz için bunlar bu kadar cesur olabiliyorlar.

AdminAdmin