hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 19:40

Yeniden Refah’tan AK Partili Efkan Ala’ya yanıt

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, AK Partili Efkan Ala’nın ‘Yeniden Refah bizden ittifak için 100 ilçe istedi’ iddiasına yanıt vererek, adil ve dengeli bir ittifak yapılması talebinde bulunduklarını belirtti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-03-2024 12:01   Güncelleme : 13-03-2024 12:16
Yeniden Refah’tan AK Partili Efkan Ala’ya yanıt

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada 100 ilçe istedikleri iddiasını yalanlayarak, “Gelinen noktada Efkan Bey’in Yeniden Refah Partisi için “bizden 100 ilçe istediler” şeklindeki ifadelerini hayretle karşılıyor, açık ve net bir şekilde yalanlıyoruz. Bizler sadece adil ve dengeli bir ittifak yapılması talebinde bulunduk. 100 ilçe diye bir talebimiz asla olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı’nın aylar öncesinden "İstanbul, Ankara ve İzmir’de AK Parti ile belki ittifak yapabiliriz" açıklamasını hatırlatan Nureddin Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dolayısıyla Yeniden Refah Partisi bu süreçte, bizzat sorumluluk alarak, tıpkı 14 Mayıs’ta olduğu gibi elini taşın altına koyup, ittifak görüşmelerine katılmıştır. Bizim tüm ittifak görüşmelerinde ki tavrımız ve taleplerimiz oldukça netti. Öncelikle ilkeli, adil ve partimizin gücünün dikkate alındığı, dengeli bir ittifak yapılması ve 14 Mayıs’ta ortaya konulan protokolün biran önce hayata geçirilip, acilen Gazze ile ilgili somut adımların atılması heyetimizin talepleriydi.”

Gül, ittifak için çokta istekli olmayan bir heyetle görüştüklerini ifade ederek, “Ayrıca görüşmelerimiz henüz devam ederken, AK Parti tarafı tüm adaylarını açıklamaktan da geri durmamıştır. Biz ise ittifak görüşmeleri sonuçlanıncaya kadar adaylarımızı açıklamayıp, sürecin tamamlanmasını bekledik” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin