hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
29 NİSAN Pazartesi 19:39

Uysal’dan Erdoğan’a: ‘Gollük pas’ açıklaması istismarın itirafı

DP lideri Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hak ve özgürlüklerle ilgili konuları istismar alanı olarak kullandığına işaret ederek, "Tüm bu düzenbazlık, provokatif tercihlere zorlayarak istismar gayretine karşı muhalefet olarak teyakkuz halinde olmak mecburiyetindeyiz!" dedi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 08-10-2022 15:03
Uysal’dan Erdoğan’a: ‘Gollük pas’ açıklaması istismarın itirafı

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü” açıklamasına yönelik “Farkında olmadan bize pas verdi bizim de gol atmamız lazım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.

Uysal, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüyle ilgili açıklamalarıyla ilgili olarak, “Farkında olmadan bize pas verdi bizim de gol atmamız lazım” ifadesini değerlendirdi.

Erdoğan’ın bu açıklamasıyla hak ve özgürlük alanlarını istismar alanı olarak gördüğünü ortaya koyduğunu ifade eden Uysal, şöyle devam etti:

“Sormak lazım Sayın Erdoğan’a; Hak ve özgürlük alanları, başörtüsü konusu sizin için ‘GOLLÜK PAS ALANI’ mı?

Bunun cevabı koca bir EVET!!! Bu açıklama ile itiraf ettiğiniz şey; on yıllardır üzerinde tepindiğiniz, hırsızlıkları, yolsuzlukları, hukuksuzlukları, usulsüzlükleri örteceğiniz bir İSTİSMAR SAHASI!!!

Türkiye’nin sağlıklı bir toplumsal ve siyasi rekabet iklimine kavuşması; problemleri dikey kimlik sahalarında değil yatay demokrasi ve hukuk alanlarında tanımlamakla sağlanır!

‘ERDOĞAN KENDİNİ KURTARMAK İÇİN DEĞERLERİ REKABET MESELESİ YAPIYOR’

Türkiye’nin 20 yıldır içine hapsolduğu iki akstaki (Laiklik ile Din ve Etnik bölücü milliyetçilik ile Milliyetçilik) kimlikçi kutuplaşma ve çatışma sahasından çıkartılması sağlanmadıkça Türkiye gerçek gündemini konuşamaz!!!

Erdoğan, kendini kurtarmak için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti’nin tüm ortak değerlerini, tüm toplumsal dikiş yerlerini patlatırcasına “İSTİSMAR etmek” için daha fazla bir rekabet meselesi yapmaktan çekinmeyecektir!

‘REFERANDUMLARI KUTUPLAŞMAYI DEĞERLENDİRMEK İÇİN KULLANACAK’

Erdoğan’ın, Türk Milletini REFERANDUMLAR veya benzeri siyasi araçları toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek ve kaybettiği seçmen desteğini sağlamak, bunu konsolide etmek için kullanacağı anlaşılmaktadır!

Tüm bu düzenbazlık, provokatif tercihlere zorlayarak istismar gayretine karşı muhalefet olarak teyakkuz halinde olmak mecburiyetindeyiz!”

AdminAdmin