hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
29 NİSAN Pazartesi 02:26

Tarihi Millet Hamamı Mutfak Sanatları Müzesi Oluyor

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun yeni dönem projeleri arasında yer alan Ada Pazar Güneşler Yerleşkesi tamamlandı ve Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, açılışa hazırlanan yerleşkede gerçekleştirildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-07-2023 22:32
Tarihi Millet Hamamı Mutfak Sanatları Müzesi Oluyor

Işıksu Tüm Çalışmaları Tek Tek Anlattı

Adapazarı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Mutlu Işıksu başkanlığında, meclis üyeleri ve misafirlerin katılımı ile inşaatı tamamlanan Ada Pazar Güneşler Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. İki maddelik gündemle toplanan mecliste bir konuşma yapan Başkan Işıksu, göreve geldikleri ilk günden itibaren 4,5 yılda yaptıkları çalışmaları, hayata geçen ve çalışmaları devam eden projeleri ayrıntılarıyla paylaştı.

 

Ada Pazar Güneşler Açılışa Hazırlanıyor

Meclis toplantısının yapıldığı Ada Pazar Güneşler Yerleşkesi’nden söz ederek konuşmasına başlayan Işıksu, “ADA Pazar Güneşler Yerleşkemizin bitişine artık çok yaklaştık diyebiliriz. Birkaç küçük rötuşla birlikte açılışını yapmayı planlıyoruz inşallah. Çok önemsediğimiz projelerden biriydi. Bugün de meclis toplantımızı burada yapmak nasip oldu. İçerisinde Kapalı Pazar Yeri, Bebek Bakım Odası, Düğün Salonu, Taziye Evi ve Etkinlik Salonu yer alıyor. Kapalı Pazar Yeri’miz de Pazarcılar Odamızla birlikte belirleyeceğimiz tarihte açılarak bölgemizin önemli bir kapalı Pazar ihtiyacına cevap vermiş olacak. Ada Pazar Güneşler Yerleşkemiz, bölgemize ve Adapazarı’mıza hayırlı olsun. Meclis toplantımızı yaptığımız düğün salonu da 7 Temmuz Cuma günü ihaleye çıkıyor. Yerleşkemizin açılış gününde de beraber olalım inşaallah.” diye konuştu.

 

Fevzi Kılıç Anıldı

Konuşmasında Haziran ayı içerisinde vefat eden Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç’tan bahseden Başkan Işıksu, “Geçtiğimiz ay bizleri son derece üzen bir hadise cereyan etti. Erenler Belediye Başkanımız merhum Fevzi Kılıç ağabeyimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. AK Parti Erenler Meclis Üyemiz Rahmi Şengül ise emaneti devraldı. Rahmi Başkana muvaffakiyetler temenni ediyoruz.” dedi.

 

Emanet Şuuruyla Hareket

Hayatta önemli olan geride güzel eserler bırakabilmek olduğu düşüncesini paylaşan Başkan Mutlu Işıksu, “Hani şöyle denir ya: Adını hatırlayan son kişi de ahirete irtihal ettiğinde hiç yaşamamış gibi olursun. Önemli olan geride güzel eserleri ve hayırlı evlatları miras bırakabilmektir. Rabbim hepimize emanet şuuruyla yaşayarak insanlığa faydalı eserlere vesile olmayı, hayırlı evlatlar yetiştirebilmeyi, insanların ardımızdan, “Çok güzel insandı, faydalı hizmetler için gayret etti. Allah ondan razı olsun.” dedirtebilmeyi nasip eylesin. İşte en büyük bahtiyarlık ve zenginlik budur. Hamdolsun göreve geldiğimiz ilk andan itibaren emanet şuuruyla hareket ettik. Çok sevdiğimiz Adapazarı’mız için gece gündüz gayretle çalıştık, çalışıyoruz. Adapazarlı olan, kendini Adapazarlı hisseden herkesin, belediyesinden memnun olduğu bir hedef doğrultusunda tüm ekibimizle, mesai arkadaşlarımızla 

birlikte gayret ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Samimiyet ve muhabbetin her daim kazandığına şahidiz. Kıymetli hemşehrilerimiz de samimiyetimizi görüyorlar ve desteklerini bizlere hep hissettiriyorlar. Müteşekkiriz.” diye konuştu.

 

Vaat Edilen Projelerden Çok Daha Fazlası

Adapazarı Belediyesi’nde görevde oldukları zaman dilimindeki çalışmaları ayrıntılarıyla aktaran Işıksu, “Adapazarı Belediyemizin yönetimini emanet aldığımız günden bugüne 4,5 yıl geçti. Hakikaten zaman su gibi akıp geçiyor. 32 proje ile yola çıkmıştık. Ancak projelerimizle bu sayıyı çoktan aştık. Birçok projemizin kapsamını genişlettik ve çok sevilen projelerimizi ihtiyaç tespit ettiğimiz mahallelerimizde uygulamaya devam ediyoruz.” dedi.

 

İşte Faaliyete Geçen Projeler

Faaliyete geçen projeleri sayan Başkan Işıksu, “Adapazarı Belediyesi İletişim Merkezi (ADİM), ULAK-İletişim Merkezi, Engelli Hizmetleri Danışma Ofisi, Bebek Bakım Odası, Sıfır Atık Projesi ve Yeni Mobil Atık Getirme Merkezleri, Hasta Nakil Hizmetleri, Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyonu (Bu proje kapsamında Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’mizin kapsamını oldukça genişlettik ve projemizi başlattığımız günden bugüne 483,5 ton kuru mama ve yemek artığı ile besleme yapmışız, 679 hayvanı sahiplendirmişiz ve 15 bin 528 hayvanın da tedavisini gerçekleştirmişiz. Sokak canlarımız mutlu, hayvan severlerimiz memnun. Çalışmalarımız devam ediyor.), Orhangazi Kültür Merkezi Rehabilitasyonu, Her Ay Yeni Kültür ve Sanat Etkinlikleri (Bu zamana kadar 330 farklı programda 223 bini aşkın hemşehrimizi misafir etmişiz), 21 Haziran Kurtuluş Etkinlikleri, Şeker Çocuk Hakları Sokağı, Sokaklara Mimari Kimlik Kazandırma Projesi (Tarihi Çeşme, Su Saati, Aynalıkavak Bakraç Simge Çalışması), ADA ŞEHİR Bilişim Sistemleri, Her İnsan Bir Fidan-Yeşil Adapazarı, Adapazarı Belediyesi Spor Kulübü, Mahallere İmar Planları ve Doğalgaz Çalışmaları, Kırsal Mahallelere V Kanal Çalışmaları, Sait Faik Sokak Güzelleştirme Çalışması, Menekşe Sanat Sokağı Güzelleştirme Çalışması, Mahallemi Güzelleştiriyorum, asfalt ve kaldırım çalışmaları ile yüzlerce sokak ve caddenin çehresinin değiştirilmesi, Yeni Çocuk Parkları, Spor Parkları ve Spor Sahaları, Taşkısığı Sosyal Tesisleri, Alandüzü Sosyal Tesisleri, Acıelmalık Sosyal Tesisleri, Çamyolu Sosyal Tesisleri, Çağlayan Sosyal Tesisleri, Dernekkırı Millet Evi, Taşkısığı Millet Evi, Karaman Çocuk Hakları Sokağı, Hızırtepe Çocuk Hakları Bahçesi, 15 Temmuz Camili Çocuk Hakları Adası, Tuzla Mahallesi Çocuk Hakları Macera Parkı, Yeşilbayraktar Kreş ve Gündüz Bakımevi, 10 Adet Muhtarlık Binası (Mithatpaşa, Tuzla, Çağlayan, Çelebiler, Büyükhataplı, Demirbey, İkizce Müslim, Harmantepe, Nasuhlar ve Tepekum). Saydığım bütün projeleri tamamladık. Tam 43 adet yapıyor. Bazı projelerimizin de kapsamını genişlettik ve devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

İşte Çalışması Süren Projeler: Adapazarı’nda Açık Pazar Yeri Kalmayacak

Çalışması devam eden projelerden de bahseden Işıksu, “15 Temmuz Camili- Karaman Pazar Yeri çalışmamız devam ediyor. Yenikent Bölgemizin önemli bir ihtiyacıydı ve sözünü vermiştik, hayata geçiriyoruz. Korucuk Pazar Yeri çalışmamız devam ediyor. Aynı şekilde Korucuklu hemşehrilerimize de sözümüzü yerine getirmiş oluyoruz. Yenigün-Tepekum’da da bir Pazar Yeri inşa etme hedefimiz var. Böylece Adapazarı’mızda açık pazar yeri kalmayacak inşaallah.”

 

Millet Evleri, Sosyal Tesisler, Cemiyet Alanları

“Solaklar-Bileciler Millet Evi, sözümüzü tuttuk, inşaatı başladı. İlyaslar, Karadavutlu, Karadere-Elmalı, Mahmudiye, Taşlık Sosyal Tesisleri çalışmamız başlıyor. 12 mahallemize daha cemiyet alanı kazandırmak için ihaleye çıkıyoruz. Adapazarı Ticaret Müzesi Teşrif Tanzimi ihalesini yaptık. İnşaallah bu çalışma neticesinde şehrimizi güzel bir müzeye kavuşturacağız.”

AdminAdmin