hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 08:46

SUBÜ’den uluslararası kongre

SAKARYA-26.10.2023-HİBYA-Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi başladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-10-2023 16:07
SUBÜ’den uluslararası kongre

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi’nin düzenlediği; İstanbul Gelişim Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin paydaşlarından olduğu 3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi (INGANT ’23) düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Törene SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Oğuz Alkaş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninin ardından kamu ve özel kuruluşlar tarafından açılan stantları gezen protokol üyeleri günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdi. 2 gün sürecek kongrede toplam 7 oturum gerçekleştirecek. Kongre düzenlenecek ödül töreni ve yemek ile son bulacak.

Cumhuriyetin 100’üncü yılına denk gelmesinin kongreyi daha anlamlı kıldığını belirten SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, “Turizm yeni bir olgu değil ancak pandemi ile yara almıştı. 2022 yılında 50 milyon bandına yaklaşmamız gurur vesilesi oldu. Bu yıl için 60 milyon hedefimize ulaşmak zor olmayacaktır. Kongremizde 21’i İngilizce olmak üzere 62 bildiri sunulacak. 14 ayrı üniversiteden katılımcı sunum yapacak. Sponsorlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Konuklarımızı en güzel şekilde ağırlamayı hedefliyoruz. İnşallah hem keyifli vakit geçirir hem de alana katkı sağlamış oluruz. İnsan haklarının çiğnenmediği daha huzurlu ve barış içerisinde bir dünya temennisiyle” diye konuştu.

SUBÜ’nün kuruluşundan bugüne araştırmalar neticesinde ortaya çıkan yeni bulgu ve bilgilerin uygulanmasını önemsediğinin altını çizen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, şunları kaydetti:

“Bu anlamda bugün organize edilen kongreden çıkacak sonuçların sahaya yansıması da bizler için kıymetli olacak. Mottomuza uygun bir şekilde üniversitemizdeki tüm öğrencileri bir dönem tam zamanlı olarak iş dünyasına gönderiyoruz. Öğretim elemanlarımız da sektörle daha kolay ilişki kurarak iş birliklerinin gelişmesine vesile oluyor. Turizm sektörü özellikle 1960’lardan itibaren sürekli olarak gelişiyor. Burada bize düşen turizmdeki yeni trend ve jenerasyonları ortaya koyarken doğal ve kültürel değerlerimizi kaybetmeyerek turizmin sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Amacımız cumhuriyetimizin 100’üncü yılında turizm gelirimizi çevremizi ile doğal ve kültürel değerlerimizi de koruyarak çok daha ileri seviyelere çekmek olmalı.”

Hibya Haber Ajansı
AdminAdmin