hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 20:45

Son günlerde en sık görülen 5 hastalık

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, son günlerde en sık görülen 5 hastalığı anlattı, korunma yollarına ve tedavide dikkat edilmesi gerekenlere yönelik bilgiler verdi, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-10-2023 10:35   Güncelleme : 24-10-2023 10:46
Son günlerde en sık görülen 5 hastalık

Soğuk algınlığında şikayetlerin daha çok hapşırma, gözlerde sulanma, burun tıkanıklığı/akıntısı olarak kendini gösterdiğini ifade eden Okuturlar, “Soğuk algınlığının tedavisinde istirahat etmek, bol sıvı (su, ayran, kefir, çorba) tüketmek, burnu açık tutmak için tuzlu su içeren burun spreyi kullanmak, bağışıklığı güçlendirmek için mevsim sebze-meyveleriyle beslenmek ve yeterli ve kaliteli uykuya dikkat etmek gerekiyor.” dedi.

Grip

Prof. Dr. Okuturlar, özellikle ekim ayında başlayıp nisan ayına kadar görülme sıklığı artan gribin soğuk algınlığı şikayetlerine ek olarak yaygın vücut ağrısı, ateş, baş ağrısı, aşırı yorgunluk, göğüste rahatsızlık ve öksürükle kendini gösterdiğini dile getirdi.

Covıd-19

Bu yıl da sonbaharla birlikte artış gösteren Covid-19 enfeksiyonunun ateş, boğaz ağrısı, tat ve koku kaybı, yaygın kas ve eklem ağrıları, öksürük, nefeste daralma, göğüste ağrı, sırt ve bel ağrısı, bulantı, kusma ve ishalle kendini gösterdiğine dikkati çeken Okuturlar, Hastalık şikayetlerinin başlamasıyla doktor takibine girmek önemli. Covid-19’da test pozitifliği durumunda kendinizi izole etmeniz ve maske takmanız virüsün yayılmasını önleyecektir.” şeklinde konuştu.

Zatürre

Okuturlar, özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olanlarda hayati riske yol açabilen ve hastaneye yatışı gerektirebilen zatürrenin öksürük, balgam, yüksek ateş, nefes darlığı, sırt ve yan ağrısı ile kendini gösterdiğini belirtti.

Farenjit (boğaz iltihabı)

Prof. Dr. Okuturlar, sonbahar ve kış aylarında çok sık görülen hastalıklardan olan farenjite bakterilerin ve virüslerin yanı sıra soğuk hava ve soğuk içeceklerin de yol açabildiğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin