hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
09 MAYIS Perşembe 00:37

Sedat Peker'in iddialarının ardından AKP yönetiminde istifa kararı

Sedat Peker'in açıkladığı rüşvet iddialarında adı geçen AKP MKYK üyesi Korkmaz Karaca partideki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 30-08-2022 21:57
Sedat Peker'in iddialarının ardından AKP yönetiminde istifa kararı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politika Kurulu üyesi ve AKP MYK üyesi Korkmaz Karaca AKP'den istifa ettiğini açıkladı. 

Karaca AKP'ye sunduğu istifa metninde, "Görev sürem boyunca TC Hazine'sinden tek kuruş maaş, araç, yakıt vs. almadım" dedi. 

2022 yılı içerisinde 3 ayrı kalın bağırsak ameliyatı geçirdiğini söyleyen Karaca, 2021 yılı itibariyle de çeşitli iddialarla muhatap olduğunu ifade etti. 

Sedat Peker'in açıkladığı rüşvet ağında adı geçen Karaca, "Mine Tozlu Sineren isimli şahıs hiçbir buluşmam ve çıkar talebim olmadığı halde ve daha da önemlisi bu şahıs benimle bir çıkar ilişkisi kurmadığını ilan ettiği halde sosyal medyadaki ahlaksız trol linçine farklı bir tepki vermek istiyorum. Dünyalar güzeli kızım ve eşime kadar uzanan bu linç artık sağlığımı tekrar tehdit eder hale geldi. Bu sebeple AK Parti Genel Merkezi'ndenki bütün görevlerimden istifa ediyorum" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Rüşvet iddialarına ilişkin olarak paylaşımlar yapan Peker, Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yapan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi üyesi Salih Orakcı’nın yolsuzluk ağını anlattı.

Öte yandan Korkmaz Karaca hakkında "Serkan Taranoğlu isimli hırsız Cumhurbaşkanı Danışmanı Mine Hanım'a 'Korkmaz Karaca' isimli Cumhurbaşkanı Danışmanı da sorununuzu halletmek için sizinle temas kurmak istiyor, sakın onunla temasa geçmeyin sizden çok para ister' diyor" ifadelerini kullanmıştı. 

2021 YILINDAKİ İDDİALAR NELERDİ?

Peker, Karaca'nın kendisiyle görüşmek istediğini öne sürmüş "5-6 sene evvel Bakırköy eski belediye başkanı Ünal Erzek başta olmak üzere tüm CHP’li isimlerden sinyalcilik yaparken bu zenginliğe nasıl ulaştın" demişti. 

Peker şöyle devam etmişti: 

" Deniz Baykal’ın kaset olayından sonra eski pezevenkleri geri çekilince görevi nasıl devraldın? Kardeşlerim, bunun benle görüşmek istemesinin sebebi, Deniz Baykal’a getirdiği kızlardan birinin ailesinin haberi olmuş. Bu konuda Antalya’daki bu aileyle görüşmem için en yakınlarımı araya koyup bana ulaşmak istedi (Kızın ve ailesinin adını vermemiz doğru olmaz). Tabi ki ben böyle bir namussuzluğun parçası olmadım."

Peker ayrıca Karaca'nın Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı ile görüşmesini koordine ettiğini de iddia etmişti. 

AdminAdmin