hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 18:53

Şanlıurfa’da Filistin’e destek mitingi

ŞANLIURFA-14.10.2023-HİBYA- Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasında Filistin’e destek verilerek, İsrail protesto edildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2023 16:00   Güncelleme : 14-10-2023 16:00
Şanlıurfa’da Filistin’e destek mitingi

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İl Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı konuşmada 81 ilde Siyonist İsrail’in soykırımını lanetlemek, Filistin halkına desteklerini göstermek için alanlarda olduklarını belirterek, “’Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur’ diyerek, Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, direnişi selamlamak için buradayız.  İki yüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Dünyanın tüm iyi insanlarına ‘Zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor’ uyarısında bulunmak için buradayız.” dedi.

Sözün bittiği yerde olduklarını kaydeden Coşkun, “İki yüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistlerin Filistin’de katliam yaparken susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet. Bugün Filistin’de mazlum kanı üzerine kurulmuş bir rejim var.  O şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır. İsrail bir devlet değildir.  İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür.   İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı kanlı bir organizasyondur. İşte bu rejime karşı direnen bir avuç Filistinli,  Bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan insanlar katlediliyor.” şeklinde konuştu.

Coşkun, Gazze’de çocukların, kadınların, ihtiyarların, insanlığın öldüğünü dile getirerek, “Kan üzerine yükselmiş Batı medeniyeti katille aynı safta. Ümmette ise birkaç cılız ses. Ey insanlık neredesin? Biz biliyoruz, Filistin’de can verenler onurlarıyla şehit oluyor.  Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor.” diye konuştu.

Her savaşın bir hukuku olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

“Bütün mahlukatta bir denge vardır. Fakat bu kandan, irinden beslenen örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değil.  Bakın savunma bakını ne diyor. AB başkentlerinden de İsrail’e destek açıklamaları geliyor peş peşe. Bütün bu zeminde kim tanır uluslararası hukuku. Kim tanır insanı, insanlığı? Onun için sözün bittiği yerdeyiz, diyoruz.  Onun için dünyanın iyi insanlarına çağrıda bulunuyoruz. ‘Bu zulüm bütün dünyayı saracak.’ Kahrolsun İsrail. Kahrolsun İsrail’i destekleyen emperyalizm. Yaşasın adalet. Yaşasın insanlık. Yaşasın özgür Filistin.”

Hibya Haber Ajansı
AdminAdmin