hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 09:07

Sakarya’da öğrenim gören üniversite öğrencileri, Sakarya tanıtım gezisine katıldı

SAKARYA - 20.02.2024 - HİBYA - Şehir dışından gelip Sakarya’da öğrenim gören üniversite öğrencileri Büyükşehir Belediyesi’nin Sapanca, Geyve ve Taraklı’yı kapsayan gezisinde sokakları ve mekanları gezerek şehri tanıdı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 21-02-2024 00:22
Sakarya’da öğrenim gören üniversite öğrencileri, Sakarya tanıtım gezisine katıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehri keşfetme fırsatı sunan turizm ve tanıtım gezilerine hız kesmeden devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği gezilerle gençler, şehri daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

Sakarya’da öğrenim gören üniversite öğrencileri de Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri oldu. Gezi, İl Ormanı Tabiat Parkı ile başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımı ile yepyeni bir görünüme kavuşan İl Ormanı’nda yürüyüş yapan öğrenciler daha sonra şehrin güney bölgesine doğru yola çıktı.

Gezinin güneydeki ilk durağı Alifuatpaşa Müzesi oldu. Kuva-i Milliye dönemi eserlerine ayrılmış müzede gezerek şehrin tarihi üzerinde yolculuğa çıkan öğrenciler, daha sonra II. Bayezid Köprüsü’nü inceledi, burada fotoğraflar çekildi.

Sakarya’nın tarih kokan sokakları, caddeleri, evlerinin ardından Taraklı’ya geçen ekip Osmanlı’nın bölgedeki ilk fetih yerlerinden biri olan ‘Sakin Şehri’ tanıdı. Geziye katılan gençler Büyükşehir Belediyesi’ne kendilerine bu imkanı sunduğu teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin