hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 20:28

Sakarya Depremzedelere ve Özel Bireylere Sahip Çıktı

Türkiye'nin dört bir yanından aileler, depremzedelerin yaralarını sarmak, onlara sıcacık bir yuva vermek için evlerinin kapılarını, sofralarını açtı. Kimi otellerinin kapısını açtı. Kimi de kiralık evlerini depremzedeler için ücretsizdir verdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2023 11:15
Sakarya Depremzedelere ve Özel Bireylere Sahip Çıktı

Türkiye'nin dört bir yanından depremzedelere uzatıldı.
Türkiye'yi derinden yaralayan depremin yaralarını sarmak için tüm ülke gibi Sakarya’da seferber oldu. Oteller, depremzedeleri ağırlamaya başlarken, bazı vatandaşlar evlerini depremzedeler için bir yıllık ücretsiz veriyorlar.

Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslı Çam, Depremin ilk gününden itibaren Engelliler Ve Yardımlaşma Derneği olarak gıdadan battaniyeye, jeneratörden giyeceğe kadar hayırseverlerimizin bizlere olarak ulaştırdığı 1 tır yardım malzemesini Büyükşehir Belediyemiz ve Gençlik ve spor il Müdürlüğümüz toplama noktalarına ilettik ve hayırseverlerimizi yönlendirdik onlarda deprem bölgelerine ilettiler. 
Sonrasında hayırseverlerimizin bizlere depremzedelerimizi misafir etmemiz için bize emanet geneli bir yıl bazıları süresiz olan dayalı döşeli evlere yerleştirdik. 100 den fazla evi de yine hayırseverlerimizin değerli Sakarya halkımızın büyük desteği ile dayayıp döşedik.
Deprem bölgesinden gelen ailelerimizi yerleştirdik. 


Evlerine gıdadan temizlik malzemesine kadar her şeyi temin ettik. 
Aralarında Engelli Hasta Lösemi Bakıma Muhtaç Yaşlı kişilerinde olduğu 197 aileyi Sakarya’ya, 120 aileyi İzmit ve Gölcüğe yerleştirdik 
Bunun dışında 203 aileyi Sakarya bölgesine yerleştiren AKESDER başkanı Hasan Kansızoğlunada 45 depremzede ailemizi yönlendirdik onlarda Hasan bey sayesinde yuva sahibi oldular. 
Toplamda SAKENDER ve AKASDER olarak el birliği ile 520 depremzede ailemize ev eşya gıda giyim desteğinde bulunuldu. 

Ve bu hizmetleri yaparken hiç bir depremzedemizden ücret almadık ve 1 yıl süresince oturdukları evlere ücret ödemeyecekler elimizden geldiğince tüm mağdur olan ailerimize destek olmaya devam edeceğiz. 
Öncelikle yardım ve eşya toplama ev yerleştirme konusunda gece gündüz arı gibi çalışan yönetim kurulu üyelerim Gülseren Aşar Hayriye Sarı Aleyna Ulus
Desteğini esirgemeyen AKASDER başkanı Hasan Kansızoğlu başta olmak üzere bize güvenip milyonluk evlerini emanet eden tüm site ve ev sahiplerimize destek olan yardımda bulunan firmalara üyelerimize dostlarımıza destekçilerimize  hayırseverlerimize en çokta depremzede ailelerimize bize güvenerek sahip çıkan  SAKARYA halkımıza teşekkür ederim.
Ülke olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. Suçlular tabii ki hakkettikleri cezayı alsınlar ama şu an suçlu aramanın kimseye faydası yok. Gün, her türlü negatif olguları bir tarafa bırakarak birbirimize kenetlenme günüdür. On ilimiz, ilçeleri ve köyleri, aynı anda yetişebilmek kolay değil. İnanın bu zor günleri, dünyanın hiçbir milletinde görülmeyen dayanışma birlik olabilme özelliğimizle aşacağız. 
Buna yürekten inanıyorum.
Tüm halkımızı sağ duyuya davet ediyorum dedi.

AdminAdmin