hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 19:39

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden İsrail ürünlerine boykot kararı

SAKARYA-03.11.2023-HİBYA- Sakarya Büyükşehir Belediyesi Uçak Kıraathanesi, Ormanpark, Millet Kıraathanesi, Kent Park Kafe gibi işletmelerde İsrail ürünlerinin satışını yasakladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-11-2023 14:32   Güncelleme : 03-11-2023 15:09
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden İsrail ürünlerine boykot kararı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Gazze'ye yönelik saldırılar devam ederken örnek bir karara imza attı. Başkan Ekrem Yüce, şehrin genelinde her gün binlerce insana hizmet veren Büyükşehir iştiraki işletmelerde İsrail ürünlerinin satılmaması yönünde bir talimat verdi.

Alınan bu kararın ardından gıdanın her türünde İsrail menşeili ürünler raflardan kaldırıldı ve satışı yasaklandı. Bu kararın uygulandığı işletmeler arasında Uçak Kıraathanesi, Millet Kıraathanesi, Ormanpark, Yenikentpark, Kent Park Kafeterya, Acarlar Longozu Tesisi, Şemsiyeli Park İşletmesi, BELPAŞ Elegant Kafe gibi kent genelindeki birçok işletme bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Katil İsrail’in yaptığı zulme sessiz kalmıyor; elimiz, dilimiz ve kalbimizle bu zulme karşı koymaya ve bunu duyurmaya çalışıyoruz. Saldırıların ilk gününden itibaren Sakarya Büyükşehir Belediyemize ait iştirak ve tesislerimizden İsrail’e ait markaların ürünlerini kaldırdık. Boykotun gücüne inanıyor; tüm imkanlarımızla Diyanet İşleri Başkanlığımızın da çağrısına özen göstererek boykot ürünlerini kullanmıyoruz." dedi.

Başkan Yüce, İsrail meşneişi ürünlere karşı boykotun genişletilmesi için tüm vatandaşlara destek çağrısı yaptı.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin