hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:24

Sakarya Botanik Vadisi'nde yılın ikinci adaçayı hasadı yapıldı

SAKARYA-03.11.2023-HİBYA- 20 çeşit tıbbı, aromatik bitki ve ürünün üretilip dünyaya ihraç edildiği Sakarya Botanik Vadisi'nde yılın ikinci adaçayı hasadı yapıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-11-2023 14:35   Güncelleme : 03-11-2023 15:08
Sakarya Botanik Vadisi'nde yılın ikinci adaçayı hasadı yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 60 kilometre uzunluğundaki Sakarya Botanik Vadisi projesiyle yüzlerce çeşit bitkiyi ekiyor, üretiyor ve satışını gerçekleştiriyor. Kuşburnu, lavanta, biberiye, adaçayı, böğürtlen, kedi otu ve defne gibi birçok tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirildiği Botanik Vadide hasat dönemi devam ediyor.

Bu yıl ikinci kez başlanan adaçayı hasadına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de katıldı. Bizzat hasada katılan mide ve sindirim problemlerine iyi gelen adaçayının Botanik Vadi’de 165 dönümlük alanda ekimi yapılmıştı. Bu yıl ikinci kez hasadı yapılan adaçayında hasat dönemi verimli geçti. Yaklaşık 6 ton adaçayı üretimi yapılan Botanik Vadi’de tüm hasadın yüzde 90’ı sözleşmeli üretim modeliyle yurtdışına ihraç ediliyor.

Sakarya için gündüz gece demeden üretmeye ve çalışmaya devam ettiklerini belirten BaşkanYüce, “Tarım şehri Sakarya olarak kuşburnu, lavanta, biberiye, adaçayı, böğürtlen, kedi otu, ıhlamur gibi aromatik bitkileri yetiştirdiğimiz Melen Botanik Vadisi’nde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Adaçayı hasadımızın ikincisini de verimli bir şekilde gerçekleştirdik. 165 dönüm arazi üzerinde ekimini yaptığımız ve hasadını gerçekleştirdiğimiz tamamen organik adaçayını büyük oranda ihraç ediyor şehrimize ve ülkemize katma değer sağlıyoruz. Hasadımız hayırlı ve bereketli olsun.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin