hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:17

Özel'den 'emekliye zam' yanıtı: Yazıklar olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde halk buluşmasına katıldı. Özel, 'emeklilere zam' konusunda, "Cumhurbaşkanı maaşına kendi kendine zam yaparken para kör kuyuya gitmiyor da emekliye verilince neden kör kuyuya gidiyor.? Yazıklar olsun." dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-03-2024 23:42   Güncelleme : 26-03-2024 23:52
Özel'den 'emekliye zam' yanıtı: Yazıklar olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Bandırma’da halk buluşmasında yaptığı konuşmada “Geçen ay ilk başta diyordu ki ‘Hayır emekliler mutlu’. Geçtiğimiz hafta ‘Bir şeyler yapacağız’ dediler, şimdi diyorlar ki ‘Enflasyonu düşürünce ancak olur’. ‘Emekliye enflasyon yüksekken zam vermek, parayı kör kuyuya atmak’ diyor. Yahu yazıklar olsun. Milletvekiline zam verirken para kör kuyuya gitmiyor. Cumhurbaşkanı maaşına kendi kendine zam yaparken para kör kuyuya gitmiyor. Yandaş müteahhitlere ödeme yaparken, para kör kuyuya gitmiyor da emekliye verilince neden kör kuyuya gidiyor. Yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun” ifadesini kullandı.

 Özel, Bandırma’da çok önemli bir bayrak devir teslimini gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Öncelikle gerçek bir partilinin üzerine düşen, seçildiği gün partili gibi davranmak değildir. Aday gösterildiği gün partili gibi davranmak değildir. Aday gösterilmediğinde görevini bırakırken partililik belli olur. Bugün burada olan, adayımıza destek veren, onun elini kaldıran sevgili Tolga Tosun Başkanıma yürekten teşekkür ediyorum. Sevgili Dursun Mirza’yı yanıma çağırıyorum. Birileri gibi bu parti bir avukat bürosunda, bir rezidansın son katında kurulsaydı, rant ve çıkar için, ihale için, makam ve mevki için kurulsaydı, aday olan ve olmayan eskisi, yenisi başka türlü davranabilirdi. Ama bu parti savaş meydanlarında, Kurtuluş Savaşı’nda, bu partinin ilk kongresi Sivas’tadır. Sivas Kongresi’nde kuruldu. O yüzden başkaları gibi çıkar ilişkilerinin değil vatanın, milletin, ülkenin çıkarlarını her çıkarın üzerinde tutanlar, CHP’lilerdir. Hepinizle gurur duyuyorum."

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin