hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 21:02

Özdağ: ″Türkiye’yi istila ettirmeyeceğiz″

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, tutuklu gazeteci ve Türk milliyetçilerinin tahliyesi üzerine basın açıklaması yaptı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-01-2024 17:35   Güncelleme : 03-01-2024 18:45
Özdağ: ″Türkiye’yi istila ettirmeyeceğiz″

Özdağ açıklamasında, "Bu sessiz istiladan rahatsız olan vatansever Türk evlatları bu istilaya karşı tepkilerini sosyal medyada demokratik hukuk devletinin kuralları içerisinde ifade edince ülkemizi bu sessiz istilaya açan saray rejiminin bu insanları susturmak için ve toplumu bu konuda suskunluğa ve yılgınlığa itmek için sessiz istila karşısında sessiz kalmalarını sağlamak için bir dizi tutuklama yaptığını gördük. Bu tutuklamaların hedefinde Zafer Partisi’nin ve Zafer Partisi’nin istilaya karşı direnişinin olduğunu biliyoruz. Tutuklamalar başlar başlamaz yapmış olduğumuz basın toplantısında şunu söylemiştik, “Birbirimizi doğru anlayalım. Bizi öldürmedikçe susturamazsınız.” Biz hala aynı noktadayız. Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyeti yıktırmayacağız. Türkiye’yi istila ettirmeyeceğiz. 13 milyon sığınmacı ve kaçağı vatanlarına geri yollayacağız." ifadesini kullandı.

"Bugün görülen davada bu istilaya karşı çıkan şerefli Türk evlatları mahkeme tarafından tahliye edildiler." diyen Özdağ, bu insanların üç aydan beri hapishanede tutuluyor olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Özdağ şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Ege adlı bir genç bir itiş kakıştan sonra tutuklandıysa, Ege’nin tutuklanması da kabul edilemez. Çünkü Ege’nin yapmış olduğu, göstermiş olduğu tepki fiili eyleme dönüştüğü andan itibaren tasvip etmediğimiz bir eylem ama bu Ege’nin milli hislerle hareket ettiği gerçeğini ortadan kaldırmaz. Üstelik polisin yanında Ege’ye saldırı oluyor. Ege’ye saldıran tutuklanmıyor fakat Ege yasaya aykırı olarak tutuklanıyor. Bu mu adalet? Herkese eşitlik bu mu? Bu ülkede cumhuriyeti savunursan kuruluş esaslarını savunursan eşit değil baskı altındasın ama cumhuriyeti yıkmaktan bahsedersen, örtülü istilayı desteklemekten bahsedersen kapılar önünde açılıyor. Biz, Zafer Partisi olarak bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi Türkiye’nin Atatürk çizgisinde kuruluş felsefesi üzerinde 21. Yüzyıla doğru ilerleme mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Örtülü istilaya da aynı kararlılıkla karşı çıkacağız."

 

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin