hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 03:42

Özdağ, Türkiye'nin sığınmacı anlaşmalarını güncellemeye yönelik girişimlerini eleştirdi

Gelecek-Saadet Partileri Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-12-2023 23:28   Güncelleme : 17-12-2023 11:54
Özdağ, Türkiye'nin sığınmacı anlaşmalarını güncellemeye yönelik girişimlerini eleştirdi

Özdağ, kara para aklama, dolandırıcılık, ihale yolsuzlukları, uyuşturucu baronları ve mafya gibi suç örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlarda adı geçenlerin büyük bir çoğunluğunun siyasetçilerle ve bürokratlarla ilişkili olduğunu iddia etti.

Siyasetçilerin ve bürokratların bu suç örgütleri mensuplarına rahatça hareket etme imkanı sağladığını savunan Özdağ, bu ilişkilerin videolar ve fotoğraflarla ifşa edildiğini belirtti. İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi üzerinden sığınmacı politikalarına vurgu yapan Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışındaki temaslarını ele alarak, Türkiye'nin sığınmacı anlaşmalarını güncellemeye yönelik girişimlerini eleştirdi.

Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin ardından yapılan açıklamalara vurgu yaparak, muhalefete yönelik tehditlerin öne çıkmasına dikkat çekti. Türkiye'nin sığınmacı politikalarının, Batılı ülkelerde endişe yarattığını savundu ve hükümetin bu konudaki politikalarını eleştirdi.

Mülakat konusuyla sözlerini nihayete erdiren Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi verdiği mülakatların kaldırılacağı sözünün, Milli Eğitim Bakanı tarafından öğretmen alımlarında devam edileceği şeklinde açıklanmasını gündeme getirdi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin