hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
30 NİSAN Salı 08:30

Öntürk: ″3 yılda yeni Hatay’ı hayata geçireceğiz″

HATAY- 08.02.2024 - HİBYA - Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, 3 yıl içinde yeni Hatay’ı hayata geçireceklerini söyledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 21:40   Güncelleme : 08-02-2024 21:40
Öntürk: ″3 yılda yeni Hatay’ı hayata geçireceğiz″

Siyaset hayatı boyunca verdiği sözleri tuttuğunu kaydeden Öntürk, geçmişe bakıldığında beyanname veren siyasetçilere rastlanmadığını, ancak kendisinin tüm projelerinde beyanname vererek söz verdiği tarihte projeleri tamamladığını belirtti. Hatay için de 3 yıllık plan yaptıklarını kaydeden Öntürk, 3 yıl içinde yeni Hatay’ı ilçeleriyle mahalleleriyle hayata geçireceklerini kaydetti.

Öntürk açıklamasında; “Ben bu topraklarda doğdum. Atalarımız 1000 yıldır bu topraklarda. Böyle bir afette Hatay’ımıza hizmet için bizi görevlendirdi. Bu depremi unutmayacağız, unutturmayacağız. Hataylı Hatay’ını seviyor ve terk etmiyor. 1 Nisan itibariyle şehrin üstyapısını ve altyapısını tamamen yenileyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı mahallelerinde komşularıyla buluşturacağız. Havalimanımızın pistinin 1000 metresi tahrip oldu. İhalesi yapıldı. 2 pist yapılacak. Hatay’a ulaşım şu an sadece Belen’den yapılıyor. Depremde sevkiyat 9 saati buldu. Hassa’dan İskenderun’a dağı delerek alternatif yol yapılacak. Topboğazı ve Antakya arasındaki yolun şerit sayısını arttırarak ve minimum 5 battı çıktı ile trafiğin akışı sağlanacak. Altyapısını tamamladığımız yerin üstyapısını hemen yapacağız. Hatay’ımızı 5 bölgeye bölerek aynı anda köylerimizin sorunlarını kısa sürede tamamlayıp çıkacağız. 1000 nüfus ve üzeri mahallelerimize köy meydanları yapacağız. Vatandaşların vakit geçirebilecekleri üretim yapabilecekleri alanları oluşturacağız. Dağ köylerinde mesire alanları, deniz kıyısındaki alanlarda farklı alanlar planlıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı
AdminAdmin