hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 18:20

Ömer Abdullah AYHAN: "Sadece ilkokul ortaokul değil" "BİZ ULAŞIMI TÜM ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YAPACAĞIZ"

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı partisine mensup adayların ulaşım ile ilgili verdiği ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik ücretsiz ulaşım vaadinin gerçekten uzak olduğunu ifade etti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 04-03-2024 11:48
Ömer Abdullah AYHAN:

BU ARKADAŞLARIN VAADİNİN ELLE TUTULUR YANI YOK

İlkokul ve ortaokulda eğitim gören öğrencilerin neredeyse tamamının adrese dayalı kayıt sistemi ile zaten kendi mahallerinde eğitim gördüğüne ve bu öğrencilerin günlük ulaşım aracı kullanmadıklarına dikkat çeken Ayhan, "Bu vaadin eller tutulur bir tarafı yok. Ne demek ilkokul ve ortaokul öğrencisi ücretsiz olacak. Lise ve üniversite öğrencileri ne yapacak?” Bu mantık dışı bir proje ulaşımda asıl ihtiyacı olan kitle lise ve üniversite gençliğidir. Bu öğrenciler her gün okullarına giderken ulaşım aracı kullanmak zorundalar.” ifadelerini kullandı. 

TÜM ÖĞRENCİLER ULAŞIMDAN ÜCRETSİZ YARALANACAK

Mevcut iktidarın belediye başkan adaylarının halkın neye ihtiyacı olduğunu bilmediğini vurgulayan Ayhan, “Biz hatırlarsanız yola çıkarken ilk vadimizi öğrencilerimize yapmış ve Sakarya’mızda yaşayan tüm öğrenciler için ulaşımı ücretsiz yapacağımızı ifade etmiştik. Bu sözümüz halkımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Tekrar hatırlatıyorum, bizim  başkanlığımızda Sakarya’mızdaki tüm öğrenciler ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. Bu projemizle de ailelerimize öğrenci başı yaklaşık aylık 1000 TL katkı sağlamış olacağız. Bu da ailelerin üzerlerindeki ağır ekonomik külfeti bir nebze olsun rahatlatmış olacak. Asıl proje budur ve 1 Nisan itibariyle de uygulamaya tarafımızdan başlanacaktır." diye konuştu.

DOLMUŞ VE MİNİBÜS ESNAFIMIZI DA DÜŞÜNDÜK

Bu vaadimizi gerçekleştirirken esnafımızı da mağdur etmeyeceğiz. Onların araçlarına getireceğimiz bir sistem ile ulaşım kartlarına katkı payı yüklediğimiz öğrenciler dilediğinde belediye otobüsleri yerine dolmuş ve minibüslerden de istifade edebilecek.

AdminAdmin