hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 08:06

Manisa'da Somali Kadınları Misafir Edildi ve Karşılandı

2013 yılında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde başlatılan ve Manisa’nın ilçelerinde yaşayan kadınların Manisa’nın tarihi, doğal ve turistik güzelliklerini görme fırsatı buldukları “Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi” devam ediyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 10:45   Güncelleme : 14-02-2024 10:45
Manisa'da Somali Kadınları Misafir Edildi ve Karşılandı

Proje kapsamında Soma ilçesinde yaşayan 72 kadın, Manisa Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak Manisa’yı daha yakından tanıma fırsatı buldu. Şehzadeler ilçesinde bulunan Masal Park’ta Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Alkın Kedersiz ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından karşılanan Somalı kadınlar, ilk olarak Masal Park’ı gezdi.

Ardından Tıp Tarihi Müzesi ile Sultan Camii’ni gezen kadınlar, akabinde Mimar Sinan’ın Manisa’daki tek eseri olan Muradiye Camii’ni ziyaret etti. Ağlayan Kaya ve Mevlevihane ziyaretlerinin ardından MASKİ Genel Müdürlüğü’nde öğle yemeğine ağırlanan kadınlar, öğleden sonra Hanımlar Aile Çay Bahçesi’nde mola verdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Çanakkale Şehitler Anıtı ve Atatürk Gençlik Merkezi’ne de ziyarette bulunan Somalı kadınlar, son durakları olan Atatürk Kent Parkı’nı da ziyaret ettiler. Somalı kadınlar Manisa’nın tarihi, doğal ve turistik güzelliklerine hayran kaldılar. Manisa Büyükşehir Belediyesi başkanı Cengiz Ergün’e Kendilerini Manisa’da konuk ettikleri için teşekkür ettiler.

AdminAdmin