hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
30 NİSAN Salı 12:02

Kuşak ve Yol girişimi halklar arasında gönül köprüleri kuruyor

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 7 Eylül 2013’te Kazakistan’ın başkenti Astana’da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ülkeler arasındaki ilişki, halkların gönül birliğine dayanıyor. Politika, altyapı tesisleri, ticaret ve sermaye alanlarındaki iş birliğinin başarılı yürütülmesi, ilgili ülkelerin halklarının desteklerine ihtiyaç duyuyor. Halklar arasındaki dostane temaslar yoğunlaştırılarak, karşılıklı anlayış ve geleneksel dostluk pekiştirilmelidir.”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-10-2023 10:22   Güncelleme : 17-10-2023 10:40
Kuşak ve Yol girişimi halklar arasında gönül köprüleri kuruyor

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 7 Eylül 2013’te Kazakistan’ın başkenti Astana’da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ülkeler arasındaki ilişki, halkların gönül birliğine dayanıyor. Politika, altyapı tesisleri, ticaret ve sermaye alanlarındaki iş birliğinin başarılı yürütülmesi, ilgili ülkelerin halklarının desteklerine ihtiyaç duyuyor. Halklar arasındaki dostane temaslar yoğunlaştırılarak, karşılıklı anlayış ve geleneksel dostluk pekiştirilmelidir.”

Xi Jinping, İpek Yolu Ekonomik Kuşağı girişimini ileri sürdüğünde, halkların gönül birliği fikrini ortaya koydu. Bu fikir, Kuşak ve Yol girişiminin (BRI) önemli bir içeriği, aynı zamanda girişimin kültürel ve beşeri temelidir.

Aradan geçen on sene boyunca Çin, Kuşak ve Yol inşasına katılan ülkeler için sağlık yönetimi, kamu sağlığı ve tıbbi araştırma gibi alanlara ilişkin on binlerce profesyonel personel yetiştirerek, bu ülkelerdeki sağlık seviyesinin yükselmesine büyük destek verdi.

Bunun dışında Çin, 6 bin 400’den fazla kişiden oluşan sağlık ekiplerini 62 ülkeye gönderdi ve bu çabalar sayesinde ilgili ülkelerde yaklaşık 20 milyon kişi tedavi gördü. Çin ile bu ülkeler arasında sağlık birliği oluşturuldu.

Bunun dışında Çin ilgili ülkelere tahıl güvenliği ve meslek eğitimi gibi alanlarda destek vererek, bu ülkelerde halkın mutlu bir yaşama erişmesine güç katıyor.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin