hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 02:18

Kocaeli İtfaiyesi, KOÜ Teknopark'a Özel Eğitim Veriyor

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine Başiskele’de bulunan KOÜ Teknopark personeline verilen acil durum eğitimiyle devam etti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-12-2023 10:39   Güncelleme : 28-12-2023 10:39
Kocaeli İtfaiyesi, KOÜ Teknopark'a Özel Eğitim Veriyor

Olası yangın ve afetlere karşı, kurum ve kuruluşlara yönelik eğitim faaliyetlerine devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, bu eğitimlere bir yenisini ekledi.

Büyükşehir İtfaiyesi Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi (KOBİTEM) tarafından Başiskele’de bulunan Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) personeline yönelik Acil Durum Ekip Eğitimi gerçekleştirildi. Teori ve pratik olmak üzere iki aşamalı olarak verilen eğitimde Yanma ve Yangın, Yangın Yerindeki Riskler, Yangın Söndürme Maddeleri ve Söndürme Teknikleri, Taşınabilir Yangın Söndürücüler başta olmak üzere çeşitli konularda bilgiler sunuldu. Eğitimin pratik bölümünde küçük çaplı bir yangın oluşturularak, katılımcıların taşınabilir yangın söndürücüler ile nasıl müdahale etmeleri gerektiği ve doğru kullanım prosedürleri hakkında bilgiler sunuldu. Bu aşamada kursiyerler, birebir olarak yangın söndürme faaliyeti gerçekleştirdi.

AdminAdmin