hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
29 NİSAN Pazartesi 21:34

″Kalkan-19″ denetimlerinde 1.177 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik, mobil göç noktası araçlarıyla gerçekleştirilen “Kalkan-19” denetimlerinde 1.177 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-04-2024 08:35   Güncelleme : 12-04-2024 10:54
″Kalkan-19″ denetimlerinde 1.177 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Yerlikaya, düzensiz göçle mücadelenin bayram tatilinde de aralıksız sürdüğünü belirtti.

Ramazan Bayramı tatilinin ilk 5 gününde Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde;polid jandarma ve sahil güvenliğimiz tarafından;103’ü İstanbul’da olmak üzere 162 mobil göç noktası araçlarıyla 30 büyükşehirin tamamında gerçekleştirilen denetimlerde; 22 bin 707 yabancının kimlik bilgilerine bakıldı. Bunlardan  1.177’sinin düzensiz göçmen olduğu tespit edildi.

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Yerlikaya, göçmen kaçakçılarına fırsat vermeyeceklerinin altını çizerek şunları dile getirdi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Valiliklerimizi, Göç İdaresi Başkanlığımızı ve denetimleri gerçekleştiren polisimizi, jandarmamızı ve Sahil Güvenliğimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin