hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:03

İzmir'de Yaşar Ürük’ün İzmir Araştırmaları’nın 50’nci yılı kutlandı

Özellikle İzmir üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan araştırmacı, yazar Yaşar Ürük’ün İzmir Araştırmaları’nın 50. yılı Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde kutlandı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 31-01-2024 10:53   Güncelleme : 31-01-2024 11:21
İzmir'de Yaşar Ürük’ün İzmir Araştırmaları’nın 50’nci yılı kutlandı

İzmirli araştırmacı yazar Yaşar Ürük'ün kültürel ve sanatsal araştırmalarının 50. yılı olması nedeniyle tören düzenlendi. Yaşar Ürük’ün İzmir Araştırmaları’nın 50. yılı kutlama törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Programda Yaşar Ürük’ün hayatından kesitler sunulan belgesel de yayımlandı. Gecede ayrıca Solist Altuğ Dilmaç ve Zafer Çebi Orkestrası eşliğinde müzikaller ve İzmir şarkılarından oluşan konser sahnelendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İnsanın sevgisini merak ve ilgi büyütüyor. Ben Yaşar Ürük ile şahsen tanışmadan önce Adım Adım İzmir kitabıyla tanıştım. İzmir aşkını büyüten birçok şey öğrendim ondan. Sonrasında bu aşkın bir sevda olduğunu ve sürekli kitaplar ürettiğini gördüm. İzmirliler olarak ne kadar teşekkür etsek az. İzmir’de iz bırakan, bizden sonraki kuşakların da daha iyi tanımasını, öğrenmesini, sevmesini, tutkuyla bağlanmasını sağlayacak çok şey üretti. Hepimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Ne büyük bir gurur 50. senesinde onunla beraberiz. İyi ki varsınız.” dedi.  

Yaşar Ürük, “İzmir’de var olmam, İzmir’de solumam, İzmir içinde yaşamam önemliydi. Tercihim o sevdamın yanında kalmak oldu. 50 yıldır onunla birlikteyim. Bu gece benim için çok önemli. Yüreği İzmir için çarpan, yürekleri İzmir için çarpan insanları karşımda gördüm, İyi ki varsınız.” diye konuştu.

Milli Kütüphane Vakfı Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Milli Bayramlar Komitesi Başkanı Ulvi Puğ, “Yaşar Ürük gibi bize rehber olan, tarihi en güzel değerleriyle ve sevdirerek anlatan insanlarla, oradan aldığımız güçle; bu memleket bizim, bu İzmir bizim, Tunç Başkan bizim, Yaşar Ürük bizim.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin