hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:31

İzmir’de 6. Karaburun Nergis Festivali başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi tarafından nergis çiçeğini dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 6. kez düzenlenen Karaburun Nergis Festivali, binlerce İzmirliyi buluşturdu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2024 17:18   Güncelleme : 20-01-2024 17:18
İzmir’de 6. Karaburun Nergis Festivali başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Belediyesi tarafından 20-21 Ocak tarihlerinde düzenlenen 6. Karaburun Nergis Festivali’ne katıldı.  Büyükşehir belediyesinin 5 yılda 1 milyar TL'ye yakın yatırım yaptığı Karaburun'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vatandaşların ilgisiyle karşılandı.

“Sadece geçen sene 280 milyon liralık arıtma yatırımı yaptık”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yılda; cadde, sokak, 280 milyon liralık su ve kanal altyapısı gibi 1 milyar TL'ye yakın yatırım yaptığı Karaburun'un Akdeniz'in en büyük koku bahçesi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Soyer, şu ifadeleri kullandı:

“Karaburun Akdeniz'in en büyük koku bahçesidir. Sadece geçen yıl içinde yaptığımız altyapı yatırımları ile yaklaşık 280 milyon liralık arıtma tesisi, deşarj noktası, 90 kilometre atık su kanalı yapmışız. Sadece geçen yıl ki rakam bu. Bunu bugünün maliyetleri ile yapmaya kalkarsanız milyar üzerinde rakam çıkıyor.”

“Popülist siyaset yapmadık, yapmayacağız”

Başkan Soyer, altyapı yatırımlarının neden önemli olduğunu anlatarak, “Eğer popülist siyaset yapıyorsanız bunları halının altına süpürüp kentin görünümündeki makyajla, süsle gönül, oy kazanabilirsiniz. Ama ben biliyorum; İzmir'in güzel insanları aydınlık insanları popülist siyasete prim vermezler. Geleceklerini kurtaranlarla beraber olurlar. Biz asla popülist siyaset yapmadık, yapmayacağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı
AdminAdmin