hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 11:02

“İstihbarat Sırları” tüm kitabevlerinde

Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı’nın kaleme aldığı “İstihbarat Sırları” tüm kitabevlerinde …

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-12-2023 17:22   Güncelleme : 11-12-2023 17:22
“İstihbarat Sırları” tüm kitabevlerinde

Toplumbilimin babası kabul edilen İbni Haldun’un da dediği gibi, “Coğrafya kaderdir...”

Bir yandan Ortadoğu, bir yandan Balkanlar, bir yandan Kafkasya, bir yandan Karadeniz çevresi ülkeleri ve diğer yandan Akdeniz kuşağı ülkeleri ile muhatapsanız, üstelik çok önemli enerji bölgeleri üzerinde ya da geçiş güzergahındaysanız, buna ek olarak da her bir karışınız cennet gibi güzel ve kıymetliyse, çok güçlü olmanız gerektiğini bilirsiniz.

Uzun yıllar Milli İstihbarat Teşkilatı’nda görev yapan Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı, istihbarat faaliyetlerinin önemine dikkat çekerken, Türkiye’nin yakın tarihi ile ilgili önemli istihbari olay ve meseleleri  üzerinden analitik bakış açısıyla görünenin arkasındaki detaylara ışık tutuyor, istihbarat örgütlerinin nasıl çalıştığını ve sırlarını ortaya çıkarıyor.

Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı’nın kaleme aldığı “İstihbarat Sırları” tüm kitabevlerinde …

Arka Kapak yazısı:

İstihbarat entelektüel bir faaliyettir.

İstihbarat, zeka ve tecrübenin birlikte harmanlandığı entelektüel bir faaliyettir. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de istihbarat kavramı komplo teorileri, derin devlet söylemleri, örtülü operasyonlar veya insan haklarına aykırı fiiller kapsamında korkulan ve çekinilen bir kavram olarak görülür. Halbuki istihbari faaliyetler, nitelikli, eğitimli ve entelektüel personellerin icra ettiği son derece profesyonel bir alandır. Bu profesyonel alan, bir devletin içeride ve dışarıda kendisine, ülkesine ve vatandaşlarına yönelik tehdit ve riskleri zamanında analiz edebilmesi ve karşı tedbirler geliştirmesi çerçevesinde hayati öneme sahiptir.

Bu bağlamda elinizde tuttuğunuz kitabımızda, Türkiye’nin yakın tarihi ile ilgili önemli istihbari olay ve meseleler, belirli bir analitik bakış açısıyla ele alınmakta, siz okuyucuların ilgi ve tartışmasına sunulmaktadır.

Uzun yıllar Milli İstihbarat Teşkilatı’nda görev yapan Doç. Dr. Ali Burak Darıcılı’nın kaleme aldığı bu kitap, istihbarat örgütlerinin nasıl çalıştığını ve sırlarını ortaya çıkarıyor.

Yazar hakkında

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini, Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda ise doktora eğitimini tamamladı. Milli İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) 15 yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışında “İstihbarat Meslek Memuru” olarak görev yaptı. Halen Bursa Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Akademik çalışmalarını özellikle uluslararası güvenlik, istihbarat, terörizm, teknoloji ve güvenlik etkileşimi, güncel Türk dış politikası ile ilgili konular üzerine sürdürmektedir. Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya Federasyonu’nun Siber Güvenlik Politikalarının Karşılaştırmalı Analizi ve İstihbarat 101 isimli iki kitabının yanı sıra akademik çalışma alanlarıyla ilgili çok sayıda makale ve analizi bulunmaktadır.

Hibya Haber Ajansı
AdminAdmin