hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 22:51

İsmail Küçükkaya açıkladı

Mega star Tarkan, 9 Eylül'de İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle verdiği konserde alacağı ücreti 3 kuruma bağışladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-09-2022 14:11
İsmail Küçükkaya açıkladı

Megastar Tarkan'ın 9 Eylül'de İzmir'in işgalden kurtuluşunun 100'üncü yılı nedeniyle Gündoğdu Meydanı'nda verdiği konser Türkiye gündeminde yerini koruyor.

Tarkan'ın İzmir konseri, dünyanın en kalabalık ücretsiz konserleri listesinde 2 milyon katılımcı ile beşinci sırada yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarkan'ın konser için belirlenen kaşe ücretini hayır işleri için kullanacağını açıklarken bağış yapılacak kurumlar belli oldu.

İSMAİL KÜÇÜKKA'YA DAN TARKAN AÇIKLAMASI: "KUSURA BAKMASIN"

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV'de sunduğu Yeni Bir Sabah programında Tarkan'ın bağış yapacağı kurumları açıkladı.

Küçükkaya, "Tarkan, miktara kadar biliyorum ama o üzülür, yaptığı böylesine güzel işlerin kamuoyunda konuşulmasını istemez aslında, öyle bir adam, iyi yürekli bir adam. Yandaş medyada eleştirmişler 'hani para almayacaktı' diye. Dün araştırdım bu konuyu. Tarkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile konser için bayağı iyi bir  miktara anlaşmış. Konser için anlaştığı parayı Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve yetim çocuklarımızı okutan Darüşşafaka’ya vermiş. Tarkan lütfen kusura bakmasın" dedi.

DARÜŞŞAFAKA TARKAN'IN BAĞIŞINI DUYURDU

Darüşşafaka Eğitim Kurumları da sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda Tarkan’ın İzmir konseri gelirini bağışladığını duyurdu. 

 

Darüşşafaka'dan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin megastarı Tarkan 9 Eylül’de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı vesilesiyle verdiği konserin ardından 159 yıldır nitelikli eğitimle yaşamları değiştiren Darüşşafaka’ya bağışta bulundu" ifadeleri kullanıldı.

2017’de de Darüşşafaka’ya bağışta bulunduğu anımsatılan açıklamada bağışın kullanılacağı yer hakkında "Darüşşafaka Eğitim Kurumları kampüsünde ‘Kültür ve Yaşam Merkezi’nin açılmasına ve 1000’e yakın Darüşşafakalı öğrencinin sanatla iç içe yetişmesine destek olan megastar yaptığı bağışla ismini taşıyan ‘Kültür ve Yaşam Merkezi’nin tüm giderlerini karşılamanın yanı sıra yeni enstrümanların alınmasına ve yeni sanat atölyelerinin açılmasına da olanak tanıyacak" denildi. 

AdminAdmin