hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:44

İnce: “Türkiye’yi bu badireden kurtaracağız”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Buluşmaları kapsamında Bursa’da yurttaşlarla bir araya geldi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-01-2023 16:37   Güncelleme : 06-01-2023 17:15
İnce: “Türkiye’yi bu badireden kurtaracağız”

Esnaf ve yurttaşlarla gerçekleştirdiği buluşma sonrasında Bursa’da basın açıklaması yapan İnce, Altılı Masa’ya yönelik eleştirilerde bulunarak, “Şaşkınlıkla izliyorum, bunlar peynir ekmek ile kafayı yemişler herhalde. Böyle devlet yönetimi olur mu? Türkiye’yi bu uçurumun kenarından çekip alacağız, kimsenin kuşkusu olmasın. Bu bir komedi. İktidar ortak aklı yitirmiş, bilimden uzak. Muhalefet de ortak aklı yitirmiş.” dedi.

İnce, “20 yıllık yıpranmış bir iktidar var.” diyerek, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Ülkeyi yönetemeyen, ülkeyi bir ekonomik uçurumun kenarına getirmiş, sokaklarını sığınmacılarla doldurmuş bir iktidar var. Ama bunun karşısında umut olması gereken 6'lı masada da bayrak indirenler var, Türklüğü kaldıranlar var, Anayasanın ilk dört maddesini kaldırmayı düşünenler var. Şaşkınlıkla izliyorum, bunlar herhalde Recep Tayyip Erdoğan’ın gizli hayranları diye düşünüyorum. Erdoğan’dan kurtulalım derken Türkiye’yi kaybedeceğiz, korkuyorum yani. Böyle bir saçmalığın ortasında buluyoruz kendimizi.”

“Türkiye’yi bu badireden kurtaracağız” ifadesini kullanan İnce, “Memleket Partisi’nin bu kadroları vardır, Memleket Partisi Genel Başkanı’nın siyasi deneyimi buna yeterlidir. Çocuk oyuncağı değildir devlet yönetimi. 6 tane genel başkanın sekreteryasını mı yapacak cumhurbaşkanı? Nasıl bir şeydir bu ya? Onlara danışmadan tuvalete gidemez. Bu komediden öte bir durumdur artık. Gerçekliği iktidar da yitirmiş, Altılı masa da yitirmiş.” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan İnce; Sinan Ateş cinayeti ile gelişmeler var, bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir? sorusuna; “Gerçekten Türkiye’de artık anayasa yok, yasa yok, güvenlik yok. Sinan Ateş’in başına gelen hepimizin başına gelebilir bu ülkede. Bu ülke artık; sokakları güvenli değil, bu ülkenin sokaklarında gezerken hepimiz tedirginiz. Kadınlar tedirgin, çocuklar tedirgin, okula giden çocuk da tedirgin, sokağa çıkan kadın da tedirgin, herkes tedirgin. Arkadaşlarını öldürüyorlar bu memlekette. Bugün gideceğim ailesine baş sağlığı dilemeye. Devlet bitmiş, devletin gelenekleri yok olmuş, kuralları yok olmuş, çivisi çıkmış bu ülkenin. O çiviyi yerine takacağız.” yanıtını verdi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin