hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 11:14

İletişim Başkanı Altun, ″Dönemin temel ve küresel sorunu hakikat krizidir″

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dönemin temel ve küresel sorununun hakikat krizi olduğunu söyledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 10:52   Güncelleme : 02-12-2022 11:13
İletişim Başkanı Altun, ″Dönemin temel ve küresel sorunu hakikat krizidir″

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul TİM Maslak Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nde konuştu. Altun'un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugün tüm dünya çatışmalar, savaşlar, insani trajediler, terörizm, nükleer tehdit ya da gıda, enerji, hammadde, finans ve sağlık krizleri gibi birçok meydan okuma ve tehditle karşı karşıya. Bu meydan okumalara karşı ne yazık ki küresel düzeyde, sistematik, planlı, fonksiyonel, çözüm önerileri de üretilebilmiş değil.

Batıdan doğuya, güneyden kuzeye tüm toplumlar bugün bir belirsizlik sarmalı ile karşı karşıyadır. Bugün itibariyle sadece belli bölgelerde yaşanacağı varsayılan savaşlardan, çatışmalardan, terör saldırılarından, krizlerden ve salgın hastalıklardan aslında dünyanın hiçbir kesiminin azade olmadığının bütün insanlık ailesi görmüştür. Çünkü batı kendisini üstün, ayrıcalıklı ve steril bir konumu yerleştiren bir dünya sistemi kurgulamıştır 19. yüzyıldan itibaren.

Şubat 2022’den bu yana Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş, binlerce insanın hayatına mal olmasının yanı sıra gıda, enerji, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yarattığı belirsizliklerle küresel istikrarsızlığı derinleştirmektedir.

İklim değişikliği ile birlikte artan afetler ve insani krizler, gezegenimizin canlı yaşamını tehdit eden unsurlar olarak karşımızda. Dolayısıyla batı merkezli dünya görüşü üzerine inşa edilen küresel siyaset ve ekonomi düzeni bugün yapısal sorunlar, krizler ve çıkmazlar içindedir. Tüm bu belirsizliklerin yanında bu dönemin bir başka temel ve küresel sorunu da hakikat krizidir.  

Yeni iletişim teknolojileri; dezenformasyonlara, karalama kampanyalarına, etki operasyonlarına, nefret söylemlerine, terörizm propagandasına ve dijital zorbalığa da teşkil etmektedir ve böylelikle bireylerin hayatlarına, kamu düzenine, toplumsal birlik ve bütünlüğe dolayısıyla toplumsal barışa zarar vermektedir."

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin