hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 12:08

Haftalık teknik analiz

Geçen hafta Fed sonrası yetkililerden gelen açıklamalar ve ABD’de açıklanan büyüme rakamları ön plandaydı. Hafta boyunca Fed üyeleri agresif faiz indirimini fiyatlayan piyasaları yatıştırmak için açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-12-2023 09:29   Güncelleme : 25-12-2023 10:42
Haftalık teknik analiz

Geçen hafta Fed sonrası yetkililerden gelen açıklamalar ve ABD’de açıklanan büyüme rakamları ön plandaydı. Hafta boyunca Fed üyeleri agresif faiz indirimini fiyatlayan piyasaları yatıştırmak için açıklamalarda bulundu. Ancak üyelerden gelen şahin tondaki sözlü yönlendirmeler risk iştahını görece baskılasa da faiz indirim beklentisi hisse senedi piyasalarını desteklemeye devam etti. Fed üyeleri piyasalardaki faiz indirim beklentilerinin erken olduğunu vurgulamayı sürdürüyor. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, aşırı sıkılaşmayı önlemek için faiz indirimlerinin gelecek yıl gerekli olabileceğini belirtti. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee Fed’in çeyreklik tahminlerinde yaşanan değişim sonrası piyasalarda oluşan aşırı tepkiye şaşırdığını söyledi. Cleveland Fed Başkanı Mester, piyasaların 2024’ün erken dönemlerinde faiz indirimini fiyatlayarak Fed’in önünde ilerlediğini söyledi. Mester sıradaki aşamanın ne zaman faiz indirimi olacağı değil faizin ne kadar uzun süre kısıtlayıcı seviyelerde kalacağıyla ilgili olduğunu belirtti.

Yeni haftada ne konuşacağız?

2023 yılının son haftasında, piyasaların genelinde sakin ve yatay seyirlerin izlenmesi beklenebilir. Yurt dışında Noel tatili nedeniyle haftanın ilk işlem gününde, ABD ve Avrupa'da piyasaların kapalı olması bekleniyor. Haftanın genelinde, Avrupa'da açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmamaktadır. ABD'de hafta içerisinde açıklanacak veriler var ancak majör verilerin geride kalması sebebiyle bu haftaki verilerin, küresel piyasaların seyri üzerinde etkisinin sınırlı kalması beklenebilir. Avrupa ve ABD Merkez Bankaları üyelerinin faiz konusuyla ilgili açıklamaları, son günlerde yakından izleniyor. Her iki ülke MB'leri, faiz indirimine erken yorumunda bulunuyor. Bu açıklamalara rağmen, piyasalarda hala faiz indirimi beklentilerinin fiyatlandığı görülüyor. Bu hafta içinde bu beklentilerin, fiyatlar üzerinde etkisinin sürmesi beklenebilir. Yurt içinde, Kabine toplantısı ve asgari ücret ile ilgili haber akışları yakından izlenecektir.

Teknik takibimizde olan hisseler

Bu hafta teknik takibimizdeki hisseler: AGHOL, EREGL, MGROS, TTKOM

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin