hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
30 NİSAN Salı 20:25

Erkan Baş’tan AKP’ye: ‘Siz cenaze toplamakla övünen bir iktidarsınız'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Amasra’da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden patlamasına ilişkin konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e seslendi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 18-10-2022 19:52
Erkan Baş’tan AKP’ye: ‘Siz cenaze toplamakla övünen bir iktidarsınız'

Erkan Baş, ¨Japonya'da olsa harakiri yapması gereken bakan hala koltuğunda oturuyor¨ diyen Baş, ¨ İşçiler iki şekilde gündem oluyor. Biri ölünce biri direnince, bu ülkede ekmek kavgası, artık ölüm ve yaşam kavgası¨ ifadelerini kullandı.

Sözlerine hayatını kaybeden 41 madenciyi anarak ve ailelerine, yakınlarına, tüm sevenlerine ve Türkiye işçi sınıfına başsağlığı dileyerek başlayan Baş, TBMM Genel Kurulu’nda Bakan Dönmez ve AKP iktidarına seslendi. 

Baş, Ben de sormak istiyorum. Normal bir ülkede olsak çoktan istifa etmesi gereken, Japonya'da olsak harakiri yapması gereken ama maalesef AKP Türkiye'sinde hala bakan koltuğunda oturan kişiye sormak istiyorum. Bir an önce Amasra'ya gittiniz değil mi? Sayıştay bu raporları yazdı, önünüze koydu değil mi? Bundan bir ay önce oraya gittiğinizde şu raporların gereğini yaptınız mı diye sorsaydınız bu 42 işçi bugün yaşardı. Bu ihtimal bile bir insanın istifa etmesi için yeterli değilmidir dedi.

AdminAdmin