hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 08:05

Davutoğlu: “Hep birlikte üstesinden geleceğiz”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve beraberindeki parti kurmaylarıyla birlikte afet bölgesini ziyaret etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-02-2023 18:41   Güncelleme : 10-02-2023 22:07
Davutoğlu: “Hep birlikte üstesinden geleceğiz”

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kilis, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman ve Osmaniye’de de on binlerce can kaybı ve yıkıma neden oldu.

Davutoğlu ve beraberindeki Gelecek Partisi heyetini, Osmaniye’de İl Başkanı Mustafa Saygılı ve teşkilat mensupları karşıladı.

Osmaniye’de afetzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Davutoğlu, yıkımın yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunarak vatandaşların şikayet ve taleplerini dinledi.

Davutoğlu, Osmaniyelilerin Bahçeli’ye sitem içinde olduklarını ifade ederek “Sayın Bahçeli Ankara’dan bir tek miting yapmak için çıkar ama böyle bir afet sonrası memleketine uğrama ihtiyacı hissetmemesi buradaki hemşerilerimizin gönlünde derin bir yara açmıştır.” dedi.

Afetin boyutlarına ilişkin arama kurtarma ekiplerinden ve ilçede görev yapan kamu personelinden bilgi alan Davutoğlu, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde afetzedelerin yaşadığı zorluklara ilişkin vatandaşlarla konuşarak taleplerini dinledi.

Davutoğlu, Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yaşanan afetin boyutlarını her ne kadar medyadan ve buradaki arkadaşlarımızın aktardıklarından anbean takip etmiş olsak da manzara uzaktan gördüğümüzün çok ötesinde vahim bir durumda. Depremin üzerinden dört gün geçmesine karşın enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız var. Yakınlarının cesedine dahi ulaşamayan hemşerilerimiz var. Koordinasyon noktasında bazı zafiyetlerin olduğunu söylememiz lazım.”

Bir sonraki durağı ilk depremin merkez üssü olan Pazarcık ilçesi olan Davutoğlu, burada da depremzedeler ve arama kurtarma çalışmalarına devam eden görevlilerle bir araya gelerek depremin bıraktığı hasar ve kayıplarla ilgili anlatılanları dinledi.

Davutoğlu, dün afet bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretlerin son durağı olan Adıyaman’da sokakta kalan ve ateş yakarak ısınmaya çalışan depremzedelerle bir araya gelerek, burada açıklamalarda bulundu.

Kurumların son derece iyi niyetli fakat yetersiz olduğunu ileri süren Davutoğlu, “Bugün afetin dördüncü günü geride kaldı. Yaralıların tedavisi ve bölge halkının psikolojik olarak yeniden hayata adaptasyonu, şehirlerin yeniden inşası gibi zorlu süreçler bizi bekliyor. Hep birlikte üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerine bugün de devam eden Davutoğlu ilk olarak Adana’ya geçti. Adana’da İl Başkanı Ebubekir Yıldırım, ilçe başkanları ile teşkilat üyeleri tarafından karşılanan Davutoğlu burada da depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etti. 

Davutoğlu, AFAD yetkililerine yürüttükleri çalışmalardan dolayı teşekkür ederek çalışmalar hakkında bildi aldı.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin