hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
02 MAYIS Perşembe 01:55

CHP'li Çetin'den 24 Temmuz Basın Bayramı açıklaması

SAKARYA- 24.07.2023 - HİBYA -CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, basında sansürün kaldırılışı ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 24-07-2023 17:55
CHP'li Çetin'den 24 Temmuz Basın Bayramı açıklaması

Çetin yazılı açıklamasında  "Sansür memurlarının gazete binalarından ve matbaalardan kovulmasının üzerinden tam 115 yıl geçti ancak medya kuruluşları ve gazeteciler hâlâ yoğun bir baskı altında. 1970’li yıllara kadar basın bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz bugün bir mücadele günü. Basın özgürlüğünün yoğun bir saldırıya maruz kaldığı, gazetecilerin tutuklandığı, meslek hayatlarından hatta yaşlarından fazla yıl hapis istemleriyle yargılandığı, işsizliğin, güvencesiz çalışmanın sektöre hâkim olduğu bir dönemde 24 Temmuz gazeteciler için ancak bir mücadele günü olabilir." ifadelerine yer verdi.

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin şunları kaydetti:

"RTÜK’ün halka gerçekleri ulaştırmaya çalışan televizyon kanallarını kararttığı,Genel yayın yönetmenlerini hapse attığı ,astronomik para cezaları verdiği, BİK’in haberi halka ulaştırmaya çalışan gazetelere sudan bahanelerle ilân kesme cezaları yağdırdığı bir dönemde 24 Temmuz gazeteciler için ancak bir mücadele günü olabilir.
Basın İlan Kurumu, iktidara biat etmeyen gazetelere ilan vermeyerek, onları ekonomik olarak boğmaya çalışıyor.
İktidar sözcülüğü yapmayan üç dört televizyon kanalı lisans iptali tehdidi altında yayıncılığı sürdürmeye çalışıyor.
Basın Bayramı, manşetler Saray’dan gelen mesajlarla belirlenmediği zaman, ertesi günün birinci sayfasını sadece gazeteciler yaptığı zaman ve otosansür hayatımızdan çıktığı zaman kutlanacaktır. Basın bayramı, alternatif haber mecralarına, çok sesliliğe, eleştirel yayıncılığa engel olmak için karalama kampanyaları yapılmadığında, yeni sansür mekanizmaları kurulmadığında kutlanacaktır. O zamana kadar 24 Temmuz’lar sadece Osmanlı gazetelerinin Abdülhamit’in memurlarından kurtulduğu günün tarihini gösterecektir. Gazetecilerin sokak ortasında şiddete maruz kaldığı, şiddet uygulayanların hak ettikleri cezayı almadığı bir dönemde 24 Temmuz gazeteciler için ancak bir mücadele günü olabilir. 24 Temmuz’u bir bayram gibi kutlayabilmek için tüm halkımızı, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını dayanışmayı arttırmaya çağırıyoruz"

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin