hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
02 MAYIS Perşembe 02:05

CHP'li Çetin: "Ulaşım zammı derhal geri çekilmeli"

SAKARYA- 04.08.2023 - HİBYA - CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, Sakarya'da yapılan ulaşım zammının geri çekilmesini talep etti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 04-08-2023 17:48
CHP'li Çetin:

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsün Çetin, Sakarya'da ulaşıma yapılan zamla ilgili açıklama yaptı.

Çetin açıklamasında, "Ekrem Yüce bu şehrin en büyük sorunu yoksulluktur, hayat pahalılığıdır. Türkiye’nin en pahalı ulaşıma sahip şehirlerinden biri olan Sakarya’da ulaşıma yeniden zam yapıldı. Sakarya Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin dün yaptığı toplantıdan toplu taşıma zammına ilişkin karar çıktı.  İlçelere yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarına yüzde 65, taksi dolmuş yüzde 68, minibüsler yüzde 70 zamlandı. Buna göre; minibüs 12 TL, taksi dolmuş 12,5 TL oldu. Ekonomik krizin, işsizliğin, yoksulluğun en çok hissedildiği, bir emek ve göç kenti olan Sakarya’da bu zamla birlikte yoksul halk kesimleri açısından yaşam daha da zorlaşmıştır." ifadesini kullandı.

"Toplu ulaşım Sakaryalılar için hayati derecede önemlidir." Diyen CHP'li Çetin şunları kaydetti:

"Bu zamla birlikte halkımız toplu taşıma dahi kullanamaz hale getirilmiştir. Asgari ücret daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalmış, yoksulluk sınırı ise asgari ücretin 3 katına çıkmıştır. Hal böyleyken iktidardan ve kentin yerel yönetimlerinden beklenen halkımızın yaşam koşullarını iyileştirecek, krizle birlikte derinleşen ve artık katlanılmaz hale gelen yoksulluğu ortadan kaldıracak adımlar atmasıdır. Lakin ne iktidar ne de bu kentin yerel yönetimleri bu anlayışa sahip değildir.  Sadece son bir yılda Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklere bakmak bile bu açıdan yeterlidir. Halkımız yoksullukla boğuşurken bu kentin ihtiyacı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin halkın dertleriyle uzak yakın ilgisi olmayan popülist Showlarımı ? Yoksa yoksulluğu ortadan kaldırmak üzere kararlar almak mıdır? Ekrem Yüce,  bu şehrin en büyük sorunu yoksulluktur, hayat pahalılığıdır! Şehrimizin birinci gündemi budur...! Sizin belediyecilik anlayışınızda emekçiler yoktur. "

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin