hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
01 MAYIS Çarşamba 23:11

CHP'li Çetin: "Karma eğitim kız ve erkek arasında özgüveni ortaya çıkarır"

SAKARYA- 18.07.2023 - HİBYA - CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, karma eğitimin önemi dikkat çekerek, "Milli Eğitim Bakanının, kız çocuklarının okula gitme oranını sözde arttırmak amacıyla "gerekirse kız okulları açabilmeliyiz" açıklaması, karma eğitime son vermenin alt yapısını hazırlamaktan başka bir şey değildir!" dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 18-07-2023 12:48
CHP'li Çetin:

Çetin açıklamasında, "AK Parti iktidarında, eğitim biliminin temel ilkelerinin ihlal edilmiş, eğitimin en temel sorunlarını çözmek bir yana, bu sorunların yanlış eğitim politikaları ile daha da artırılmıştır. AK Parti iktidarı Önce ÇEDES denilen ucube proje ile laik eğitim sistemine darbe vurmaya kalkışmış. Şimdi de kız çocuklarının karma eğitim hakkına müdahale etmektedir. Siz kimsiniz ki Anayasa'nın verdiği laik ve çağdaş eğitim hakkından, kız çocuklarımızı mahrum bırakmaya yelteniyorsunuz? Gerçekten, çocuklarının kızlı erkekli eğitim görmelerinden rahatsız olan aileler varsa, burada yanlış olan karma eğitim uygulaması değildir. Yanlış olan; çocukların kızlı erkekli eğitim görmelerinde, birlikte oynamalarında, saf masumane duygularla arkadaşlıklarında cinsellik arayan sakat zihniyettir. Bunun çözümü, "demokratik hak ve özgürlük" adı altında kız okulları açarak, bu sakat zihniyeti ve onun bu gerici talebini karşılayarak meşrulaştırmak değil, bu zihniyetteki ailelere, karma eğitimin önemini ve yararlarını anlatarak ikna etmektir." ifadesini kullandı.

CHP'li Çetin, karma eğitimin önemini şöyle sıraladı:

"Karma eğitim neden önemlidir; Karma eğitimde çocuklar, cinsiyet farklılığının değil, insan olmanın önemli olduğunun bilincine varır.  Böylece cinsel üstünlük yerine, cinsiyetlerin eşitliği ve birbirlerine saygı teminatı oluşturur.  Karma eğitim kız ve erkek arasında özgüveni ortaya çıkarır.  Karma eğitim, ileride çocuklarımızın iş yaşamlarında karşılaşması muhtemel kadın erkek üstünlüğünü ortadan kaldırır. AK Parti iktidarı toplumun sinir uçlarıyla oynamaya derhal son vermelidir. Ne laik ve karma eğitimden ne de kız çocuklarımızın okuma hakkından vazgeçeriz! "
 

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin