hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
05 MAYIS Pazar 16:15

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına önemli talimat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili ve Genel Başkan yardımcılarına 6’lı masa ile ilgili değerlendirme yapmaması talimatı verdiği öğrenildi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 16-09-2022 13:48
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına önemli talimat

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları ile 6’lı masanın karar verdiği ve vereceği konular ile ilgili değerlendirmede bulunulmaması talimatını verdi.

Hande Fırat’a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da “Aday altılı masanın en büyük partisinden olmalı, bu normal. Karşı çıkan yok. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının masada reddedilmesi Türkiye için ne anlama gelir, bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Çalışkan, dürüst, birikimli bir devlet adamı. Buna rağmen olmazsa, Alevi olduğu için reddedildi algısı yerleşecek. Bunu toplum da demokrasi de hazmedemez. Bu durumda karşı çıkarlarsa masa dağılır.” ifadelerini kullandı.

CHP sözcüsü Faik Öztrak ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, altılı masa ve onu meydana getiren partilerin Sayın Genel Başkanları dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur.” notunu kaydetti.

 

 

AdminAdmin