hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 00:51

Bilgehane Öğrencileri, Şeb-i Arus Haftasında Hz. Mevlana'yı Anma Etkinliklerine Katıldı″

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 4. ve 8. sınıf arasındaki öğrencilere yönelik faaliyetlerini sürdüren Bilgehanelerde öğrenciler, Hazreti Mevlâna’nın 750. vuslat yıldönümü etkinlikleri kapsamında anma program gerçekleştirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-2023 11:11   Güncelleme : 13-12-2023 11:11
Bilgehane Öğrencileri, Şeb-i Arus Haftasında Hz. Mevlana'yı Anma Etkinliklerine Katıldı″

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik faaliyetlerinden olan Bilgehaneler, öğrencilerin milli ve manevi yönden gelişimine de katkı sağlıyor.

Hazreti Mevlâna, vuslatın 750’inci yılı anısına bu kez Bilgehane öğrencileri tarafından anıldı. Sultan Fatih Bilgehane öğrencileri ve öğretmenlerinin tarafından hazırlanan program Mevlana’nın “Yaşadıkça onun kuluyum” dediği Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan program öğrencilerin İngilizce ve Türkçe hazırladığı 7 öğüt ve “Etme” şiiri seslendirmesiyle devam etti. Hafızlık Hazırlık öğrencilerinden oluşan koroyla misafirlerin kulakların pası silinirken program, Hz. Mevlâna’yı canlandıran bir öğrencinin, Pîr’in dilinden vasiyetini okumasıyla sona erdi.

Öğrencilerin milli ve manevi yönden gelişimine de büyük önem veren Bilgehanelerde, Mevlâna Haftası temalı programlar 17 Aralık’taki Şeb-i Arus gününe kadar devam edecek.

AdminAdmin