hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
30 NİSAN Salı 08:55

Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

FATMA ELİF BEYHAN - 30.10.2023 - HİBYA - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile konuştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-10-2023 09:52   Güncelleme : 30-10-2023 11:06
Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Gazze'deki gelişmeler hakkında konuşan Biden, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlama ve Gazze'deki Amerikalıların güvenli bir şekilde ayrılmalarına yardımcı olma çabalarını tartıştıklarını belirtti.

Gazze'deki sivillere yönelik insani yardım akışının acilen ve önemli ölçüde artırılması ihtiyacının altını çizen Biden "İsrail'in vatandaşlarını terörizme karşı koruma konusunda her türlü hakka sahip olduğunu ve bunu sivillerin korunmasına öncelik veren uluslararası insancıl hukuka uygun bir şekilde yapma sorumluluğunun bulunduğunu yineledim." ifadelerini kullandı.

Ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile konuşan Biden, Mısır'ın Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasını kolaylaştırmasına duyduğu takdiri paylaştı.

Biden, birlikte çalışma taahhüdlerini yenilediklerini duyurarak "Sivillerin yaşamını korumanın, uluslararası insancıl hukuka saygı göstermenin ve Gazze'deki Filistinlilerin Mısır'a ya da başka bir ülkeye gönderilmemesini sağlamanın önemini tartıştık." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin