hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 19:35

Biden: ″Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış görünüyor″

SÜMEYYE YALÇIN- 18.10.2023 - HİBYA - ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ortak açıklama yaptı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-10-2023 11:59   Güncelleme : 18-10-2023 12:50
Biden: ″Hastanedeki patlamayı diğer taraf yapmış görünüyor″

Netanyahu'nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"İsrail Hamas'ı yenmek konusunda birleşmiştir. Barış ve güvenliğin bölgemizde yerleşmesi için çaba veriyoruz. Sizin gibi iyi bir dosttan başkası yok. Siz böylesi bir savaş döneminde İsrail'i ziyaret eden ilk ABD başkanısınız. Bütün İsrail halkı adına size teşekkür ediyorum, bugün, yarın ve her zaman"

Biden'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

"Bugün burada olmak istememim basit bir sebebi vardı. ABD olarak sizin yanınızda olduğumu bizzat göstermek istedim. Terörö örgütü Hamas bin 300 kişiyi öldürdü. Bunların içinde 31 Amerikalı bulunuyordu.  Onlarca kişiyi rehin aldılar. Aralarında çocuklarda vardı. O çocukların neler yaşadıklarını düşünemiyorum bile. Akıl almaz suçlar işlediler. DEAŞ’ı gölgede bırakacak suçlar işlediler. Amekerilılarda yas tutuyor.

Gerçek şu ki İsrail’in bu saldırılara yanıt verirken tabii ki kendinizi savunmak için ihtiyacınız olanlara sahip olmanız gerekiyor. Tabii ki bizde bunu sağlayacağız. Hamas tüm Filistin halkını temsil etmiyor. Filistin halkına acı getirdiler.

Hastanedeki patlamadan da çok büyük üzüntü duyuyoruz. Gördüğüm kadarıyla diğer tarafın yaptığı gibi görünüyor. Siz değil, diğer taraf gibi görünüyor.

Masum Filistin halkının hayatının kurtarılması içinde bir şeyler yapılması gerekiyor. İsrail’in değerleri Amerikalılarınkine benzer. Neler yapabileceğimize bakacağız. İsrail’de sizinle olmaktan çok mutluyum. İsrail halkına seslenmek istiyorum. Cesaretleri kararlıkları çok etkileyici."

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin