hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
29 NİSAN Pazartesi 00:11

Başkan Yüce: "Dünyaya ve ülkemizdeki birçok şehre örnek olacak işlere imza attık”

SAKARYA- 10.07.2023 - HİBYA - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Temmuz meclisinde merakla beklenen projeler için temmuz ayını işaret etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-07-2023 18:13
Başkan Yüce:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Yüce’nin başkanlık ettiği meclis toplantısına meclis üyeleri, komisyon başkanları, ilçe belediye başkanları ve komisyon üyeleri ile gazeteciler katıldı. Toplantıda tarımsal kalkınma hamlelerinin meyvelerinden bahseden Başkan Ekrem Yüce, Türkiye’de örnek alınan tarım projelerinden ve yıllara göre elde edilen hasat miktarından örnekler verdi. Yüce, göreve geldikleri günden bu yana yapılan tarım hamleleriyle ilgili, “Dünyaya ve ülkemizdeki birçok şehre örnek olacak işlere imza attık” vurgusu yaptı.

Yüce, ayrıca Büyükşehir olarak Temmuz ayı içinde ihaleye çıkılacak projelerin de müjdesini verdi. Nehir Ada, Mithatpaşa Garı’nın taşınması, Taraklı ile Sapanca’ya yeni meydan projelerinde vites artırdıklarını anlatan Yüce, ayrıca devam eden Sakarya Ticaret Merkezi, Melen Botanik Yapı Projesi, SBB Polikliniği, Tarım Lisesi gibi projelerde gelinen noktayı rapor halinde açıkladı. Yüce, ayrıca Karaağaç Bulvarı ve Kocaali Sahil Düzenlemesi ve Kaynarca Dekoratif Cadde projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Yüce, ayrıca Mithatpaşa Garı’nın taşınmasıyla ilgili proje için de bu ay içinde ihaleye çıkılacağı bilgisini verdi.

Yüce, “Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairemiz gibi Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız ’da da içerisinde çalışma planlarımız mevcut. Bu çalışma planlarını 3 başlık altında sizinle paylaşıyorum. Temmuz ayı içerisinde ihalesini gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimiz şunlar: Nehir Ada, Mithatpaşa Garının Taşınması, Taraklı Meydan ve Kaldırım Düzenlemesi, Ağrı/Taşlıçay Kültür Merkezi, Sapanca Meydan Projesi, Geyve Alifuatpaşa Şadırvan, Geyve, Pamukova ve Taraklı ilçelerinde yapılması planlanan V Kanal ile ilgili keşif çalışması tamamlanmış olup, temmuz ayı itibariyle ihalesine çıkılacaktır” ifadelerini kullandı.

Karağaç Bulvarı, Kocaali Sahil Düzenlemesi ve Kaynarca merkezindeki dekoratif düzenlemelerle ilgili bilgiler paylaşan Yüce, “Temmuz ayı içerisinde çalışmalarına devam edeceğimiz projelerimiz ise şöyle: Karaağaç Bulvarı, Karapürçek SAMEK, Kocaali Sahil Düzenleme, Pamukova ve Kaynarca İlçeleri Ana Caddeleri ile ilgili kaldırım ve dekoratif aydınlatılması, Kocaali SGM Projesi, Geyve Safibey-Bayat arası menfez/köprü geçişlerinin yenilenmesi ve genişletilmesi, Trafik Park, SOGEP. Bu saydığım projelerimizin gerekli adımlarını attık. En yakın zamanda çalışmalarımızı tamamlayarak Sakarya’mıza ve hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Yüce, devam eden projelerin son durumunu anlatırken şöyle dedi: “Ayrıca Temmuz’da devam edecek ve tamamlanacak projelerimiz de şu şekilde: Sakarya Ticaret Merkezi Yapım İşi (İnşaat %85 seviyesinde) Melen Botanik Vadisi Binası ve Çevre Düzenlemesi İşi, Poliklinik Hizmet Binası, Milli Eğitim Bakanlığı Tarım Lisesi, Kocaali Alandere Köprüsü,  Söğütlü Tokmaklıdere Köprü, Şehit ve Gaziler Derneği, Çaybaşı -Yeniköy kaldırım, SBB Muhtelif Alanlarda Ayyıldız Dekoratif Led Motif Yapım İşi, Sakarya Yerel Kültür Binası yapımı devam edecek. Zipline Yapım işi ise tamamlandı. . Sakarya için bitmeyen bir hizmet aşkı ve tükenmeyen bir enerjiyle çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz”

Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nin dünyaya örnek olduğunu belirten Başkan Yüce, 6 ayda 700 ton domates hasat ettiklerini kaydederek, “Dünyanın parmakla gösterdiği, ilgi odağı olan Seracılık Merkezimiz; örtü altı tarımın en ileri örneklerinden birisi. Dünyaya olduğu gibi ülkemizde de; Nevşehir de, Niğde’de, Eskişehir’de, Kırklareli’ndeki projelere de örnek oluyor. Yatırımcılar bizim seramızı gezip, keşfediyor. Topraksız tarımda 5 kokteyl (sarı, siyah, kırmızı, zebra, kahverengi) 1 salkım, 1 pembe olmak üzere milli ürünlerimizi üretiyoruz. 2022 yılının 6 aylık periyodunda 700 ton ürün hasat edildi. 100 bin fide ile yıl boyu üretimi sağlıyoruz” diye konuştu.

Ayrıca Pamukova’daki çilek üretim merkezinde 2022’de 30 bin kilogram çilek üretildiğini ifade eden Yüce, “Pamukova’da bulunan Çilek Üretim Merkezi’mizde 40 dönümlük arazide çilek üretimi gerçekleştirdik. 2021 yılında 10 bin kilogram, 2022 yılında ise 30 bin kilogram üretim gerçekleştirdik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak birinci sınıf kaliteyle ürettiğimiz çilekleri şehrimizdeki pastane, dondurma ve kafe sektöründe oldukça yoğun bir taleple karşı karşıyayız. İstanbul’dan da ciddi bir talep görüyoruz”

Meclis toplantısında; 1 ve 28. madde arası komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. 29. madde ile 53. madde arasında kalan 25 gündem oy birliğiyle kabul edildi. 54, 55, 56, 58, 59 ve 73. madde kabul edildi. 57. madde İmar ve Bayındırlık komisyonundan geldiği şekilde kabul edildi. 60, 61 ve 62. Madde Plan ve Bütçe, 63’ten 72’ye kadar olan maddeler İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

AdminAdmin