hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 00:33

Başkan Yavaş’tan Türkiye Emekliler Derneği’ne ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret ederek dernek üyeleri ile bir araya geldi. Sosyal desteklerin önemine vurgu yapan Yavaş, “İhtiyacı olan herkese desteğimiz devam edecek” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 21:17   Güncelleme : 08-02-2024 21:17
Başkan Yavaş’tan Türkiye Emekliler Derneği’ne ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 31 Mart 2024 Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği’ndeki emeklilerle bir araya geldi.

Yavaş: “Belediye olarak toplumun her kesimine ulaşmamız lazım”

Belediyecilik anlayışında ayırt etmeden herkese hizmet etmenin öneminden bahseden Yavaş, emeklilere verdikleri desteklerle ilgili şunları söyledi:

“Bizim belediye olarak tabi ki toplumun her kesimine ulaşmamız lazım. Belediye vatandaşın doğumundan ölümüne kadar insanların her şeyiyle ilgilenir. Vatandaşa konforlu alanlar yaratır ve vatandaşın rahat etmesini sağlar. En önemlisi de geçimiyle ilgilenir. Bu nedenle bizim sosyal destekte bulunduğumuz 200 bin aile var. Ancak son zamlardan sonra emeklilerin önce 7 bin 500 alması sonra bunun 10 bin liraya çıkarılması bizim sosyal destek verdiğimiz ailelerin kriterlerine uymaya başladı. Gönlümüz en azından asgari ücrette eşitlenmesini isterdi. Ama emekliler asgari ücretin altında ücret almaya başlayınca tabiki biz buna kayıtsız kalamazdık. Biz de emeklilerimize bir çağrı yaptık. ‘Durumu uyanlar belediyeye başvursun. Biz onlara destek olacağız’ dedik. Bugün itibarıyla 31 bin emekliye 6 aydır biner lira destek oluyoruz. Et yardımı altında 400 TL yardım yapıyoruz. Kış dolayısıyla doğal gaz desteği yapıyoruz. Bu zor şartlar altında yaşayan, bütün gücünü kuvvetini bu ülkenin üretimi için harcamış emeklilerimizin insanca yaşamalarını istiyoruz.”

“Bizim belediyecilik anlayışımızda aciliyet sırası vardır”

Konuşmasında insan odaklı belediyecilikten bahseden Yavaş, “Bizim belediyecilik anlayışımızda aciliyet sırası vardır. Aciliyetlerin en önemlisi de kentte yaşayan insanların aç kalmaması, çocukların yatağa aç girmemesi, eğitiminden mahrum olmamasıdır. Tüm dezavantajlı kesimlere desteğimiz devam ediyor. Bu konuda Avrupa standardını yakalamış bulunuyoruz. Desteklerimiz bütçemizin yüzde 12’sine ulaştı. Bizim en büyük projemiz insandır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün de Mansur Yavaş’a emeklilere olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı
AdminAdmin