hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
29 NİSAN Pazartesi 23:05

Başkan Yavaş, muhtarlarla buluştu    

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sivil Toplum Buluşmaları” kapsamında Ankara Kent Konseyi (AKK) gönüllüsü muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-01-2024 18:15   Güncelleme : 27-01-2024 21:20
Başkan Yavaş, muhtarlarla buluştu    

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sivil Toplum Buluşmaları” programı kapsamında Ankara Kent Konseyi (AKK) gönüllüsü muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini birinci ağızdan dinledi.

Ankara Kent Konseyi Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda düzenlenen programa; Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Önder Yanmaz, Başkent Muhtarlar Federasyonu Başkanı Muammer Köksal ve AKK gönüllüsü muhtarları katıldı.

“Muhtarsız bir kent yönetilmez”

Programda muhtarlara seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şunları kaydetti:

“Geldiğimizde, 25 yıllık değişiklikten sonra günlük bin iki bin tane görüşme ve bildiğiniz gibi büyük ölçüde iş talebi gelmeye başladı. Bunlarla ilgilendik. Muhtarlarımızla önce belediyede toplantılar yapmaya başladık. Şunu fark ettik 2-3 dönemdir kazanan muhtarlarımızın oy birliği ile söylediği bir şey vardı; ‘biz bugüne kadar belediyenin kapısından içeri dahi giremedik, daire başkanlarının hiçbirisi ile görüşemedik. Belediye başkanı ile zaten görüşemedik’ dediler. Muhtarsız bir kent yönetilmez.”

“Eski dönemin 6 milyar borcunu ödedik”

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bütçe ve projelerine dair sunum yaparak kalem kalem bilgi veren Yavaş, “2013 yılında DSİ Ankara’da bazı bölgeleri taşkın sahası ilan etmiş. ‘Acil yapın yapmazsanız insanlar ölür’ demiş. 2019’a kadar hiçbirini yapmamışlar bu kadar gelir olmasına rağmen. 16 tanesinden 3-4 tanesi kaldı inşallah onları da en kısa sürede yapacağız. Eski dönemin 6 milyar borcunu ödedik. 27 bin emekliye yardım ediyoruz. “ dedi.

Başkan Yavaş Konuşmasında önceliğinin her zaman insan sağlığı olduğunu belirterek “Ankara’nın arıtma tesisi var, kapasitesi 750 bin metreküp… 2010 yılından beri hiçbir şey yapmamışlar. Gelir gelmez insan sağlığını ilgilendiriyor diye el attık. Projesini ihalesini yaptık. Mecliste 8 aydır bekletiyorlar.”  ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin