hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:38

Başkan Yavaş: “Hükmedenlerden değil, hizmet edenlerden oldum”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Ticaret Odası meclis ve komite üyeleri ile düzenlenen ‘Proje Tanıtım Toplantısı’nda bir araya geldi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2024 17:41   Güncelleme : 16-03-2024 18:23
Başkan Yavaş: “Hükmedenlerden değil, hizmet edenlerden oldum”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Proje Tanıtım Toplantısı’nda, 5 yıl boyunca gerçekleştirdiği yatırımlardan bahsederek,  yeni dönemde yapılması planlanan projeleri anlattı.

Belediye yönetiminde ortak akılın önemine vurgu yapan Başkan Yavaş,Belediye başkanının yapacağı yatırımları ortak akılla tespit etmesi lazım. Yani ben proje yapıyorum diyerek, çöp projelerine para yatırmadan, paranın asıl sahiplerine sorarak, onların görüşlerini alarak yapması lazım” diye konuştu.

“Ulus başkentte turizmin merkezi olacak”

Başkan Yavaş, Ankara’da turizmi canlandıracağını dile getirerek, Beypazarı’na da turist getireceğim dediğim zaman kimse inanmamıştı. Şimdi de iddia ediyorum Beypazarı’nı yaptığım gibi Ulus’u da turizmin merkezi yapacağım. Ulus’ta dokunmadığımız hiçbir bina kalmadı” açıklamasını yaptı.

Önemli iş insanlarının tohum bankaları kurduğunu dile getiren Başkan Yavaş, “Önümüzdeki dönemlerde savaşlar gıda ve su savaşlarına dönüşecek. Küresel ısınmanın da etkisiyle artık gıdaya erişimde sıkıntı yaşanmaya başlandı. Çiftçi ekmezse biz aç kalırız. Bizler de kırsal kalkınmayı destekleyen işler yapıyoruz. Çiftçiye; tohum, mazot, sıvı gübre, sebze fidesi desteği veriyoruz” dedi.

“Hükmedenlerden değil, hizmet edenlerden oldum”

Başkan Yavaş, tüccar ve esnafın güçlü olmadığı bir şehirde huzurun ve bereketin olmayacağını dile getirerek, “68 meslek grubunuzdan seçilmiş 192 meclis 260 komite üyeniz, 22 bin ayrı meslek kodunda faaliyet gösteren üyelerinizin hukukunu korumak için ATO’nun seçilmiş organ üyelerinin verdiği mücadeleyi yakından takip ediyorum. Ekmeğinizin peşinde olduğunuzu biliyorum. Ekmeğinizin dışında hiçbir güce boyun eğmeyeceğinizi de biliyorum. Ben de sizin bu ekmek mücadelenizde size hükmedenlerden değil, hizmet edenlerden oldum” ifadelerini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin