hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:05

Başkan Soyer: “130 konut ve 13 iş yerimizi tamamladık”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 5’inci etabının temel atma törenine katıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2024 16:35   Güncelleme : 16-03-2024 19:17
Başkan Soyer: “130 konut ve 13 iş yerimizi tamamladık”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, temel atma töreninde İzmir’i güvenli yaşamın kalesi yaptıklarını belirterek, “Ben ne yaptıysam sizler için yaptım, ne yaptıysam partimin ilkeleri doğrultusunda sosyal demokrat halkçı politikalara uygun olarak yaptım” dedi.

Yaklaşık 3 bin 500 bağımsız birimin inşa edileceği alanda, yerinde dönüşüm ve yüzde yüz uzlaşıyla hareket ederek, bölge sakinlerini hayallerindeki evlerle buluşturacaklarını söyleyen Başkan Soyer, şöyle devam etti:

“Depremde yıkılmayan evler ve dirençli bir kent için çıktığımız bu yolda, projemizin 1. etabı kapsamında 130 konut ve 13 iş yerimizi tamamladık. Ağustos 2020’de 143 bağımsız birimin hak sahiplerine anahtar teslimlerini gerçekleştirdik. 2. etapta 170 konut ve 20 iş yerinin inşaatını yüklenici firmamız Erensan Okçuoğlu iş ortalığında tamamladık. Bu birimlerin anahtar teslimini de Kasım 2023’te yaptık. 3. ve 4. etaplarımızda ise yaklaşık 100 bin metrekarelik dönüşüm alanında, bin 18 bağımsız birimin inşaat çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyoruz”

Başkan Soyer, temeli atılan 5. etap kapsamında 9 bin 61 metrekare arsa, 78 bin 500 metrekare inşaat alanında 585 bağımsız birim inşa edileceğini de vurgulayarak,  “İzmir’in dirençli kent kimliğine yepyeni bir çehre kazandıracak bu devasa alanda, üç ayrı imar adasında, dört ayrı blok yer alacak. Bloklardan ilkinin kaba inşaat çalışmaları devam ediyor. İkincisinin temelini de bugün hep birlikte atıyoruz.” diye konuştu.

“Bizim kentsel dönüşümden anladığımız sadece bina yıkıp, bina yapmak değil” diyen Başkan Soyer, “Bizim için kentsel dönüşüm, vatandaşlarımızın içerisinde güvenle yaşayabileceği, sevdikleriyle mutlu, huzurlu zaman geçirebilecekleri yaşam alanları inşa etmektir.” ifadelerini kullandı.   

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin