hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 NİSAN Pazar 21:56

Başkan Işıksu: ″Kentsel dönüşüm kararlılığımızı devam ettireceğiz″

SAKARYA - 06.03.2023 - HİBYA - Adapazarı Belediyesi mart ayı meclis toplantısında konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2023 17:23   Güncelleme : 06-03-2023 17:51
Başkan Işıksu: ″Kentsel dönüşüm kararlılığımızı devam ettireceğiz″

Başkan Işıksu, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentsel dönüşüme verdiğimiz önem kamuoyunun takdirindedir. Şehrin kalbindeki projemiz Ada Hayat, yerinde kentsel dönüşümün en güzel örneğidir. Kıymetli hemşehrilerimizin özellikle 1999 öncesi çok katlı yapıları için riskli yapı tespiti veya performans analizini muhakkak yaptırarak gerekli tedbirleri almaları çok önemlidir. Bizler de her zaman olduğu gibi destek olmaya hazırız, kentsel dönüşüm kararlılığımızı devam ettireceğiz” dedi.

" Depremlerle birlikte kentsel dönüşümün ana gündem olması kaçınılmazdı." diyen Işıksu şöyle devam etti:

“Rabbim tüm afetlerden bizleri muhafaza buyursun. Depremlerle birlikte kentsel dönüşümün ana gündem olması kaçınılmazdı. 1-7 Mart da Deprem Haftası. Kıymetli Adapazarılı hemşehrilerim, belediyemizin yönetimini şahsıma emanet ettiği ilk günden itibaren kentsel dönüşüm konusunda da büyük gayret gösterdiğimiz kamuoyunun takdirindedir. Kentsel dönüşümü sürekli gündemde tutmaya ve çalışma yapmaya gayret ettik. Tüm kamuoyuna son 4 yılda defalarca çağrı yaptım. “Her bir hemşehrimin canı çok kıymetli. Acı tecrübeleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Kentsel dönüşüm için taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyduk.” Bu cümleleri sürekli her platformda dile getirdim. Cümle kurmakla kalmadık, elhamdülillah çalışma ekibimle gurur duyuyorum. Göreve geldiğimiz gibi kendi bünyemizde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünü kurduk ve Strateji Belgesi Çalışma Raporumuzu hazırlayarak ilk adımımızı attık. Sonra kentsel dönüşümde en güzel örneği ortaya koymalıyız diyerek Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesine imza attık. Şehrin kalbinde yaptık bu çalışmayı. O sırada siyaseten direnç göstermeye hatta projemize engel olmaya çalışan, bu konuda bir takım açıklama yapanlar oldu, bunların hepsine cevabımızı projemize inanarak ve gayretle çalışarak verdik. Elhamdülillah iyi ki öyle yapmışız. Bundan sonra da kentsel dönüşüm kararlılığımızı devam ettireceğiz.”


Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin